A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

_DSC5988.tif

Julia Hoppe és Marika Stammler

„A MEWA-nál minden ajtó nyitva áll előttünk!”

Beszélgetés Julia Hoppéval és Marika Stammlerrel

 „Ahol kosz van, ott a mi tisztítókendőinkre van szükség!” – mondja vidáman Marika Stammler, a MEWA korábbi nagyvállalati területi értékesítési vezetője. Több mint harminc éve dolgozik értékesítési területen. Eredetileg nem ez a végzettsége. „Cipőbolti eladóként kezdtem dolgozni.” – árulta el. Majd váltottam, és 28 évesen kezdtem a MEWA értékesítési részlegén. „Igazi kihívást jelentett ez a számomra.” – idézte fel. És hogy mi segítette őt az előrejutásban? „A teljes körű támogatás. A MEWA ugyanis családi vállalkozás. Mindenben együttműködünk, összetartunk a csapatban. Bármikor, bárkivel beszélhetek, reggel, délben sőt, este is! Ez teszi olyan erőssé a MEWA-t és engem is.”

Kezdettől fogva megkaptam a szükséges segítséget.

Julia Hoppe is sikeresen kezdett a vállalatnál. „Kezdettől fogva támogattak: oktatásokkal, az értékesítéshez kapcsolódó dokumentumokkal, minden vonatkozásban.” – mondta el a 2015 óta az értékesítésben dolgozó körzeti vezető. „Volt egy mentorom is, aki mellettem állt.” Így soha nem érezte azt, hogy egyedül lenne. Most pedig izgalommal várja a jövőt: „A MEWA-nál minden ajtó nyitva áll előttem.” – magyarázza. „Már az állásinterjún tudtam, hogy itt lehetőséget kapok a fejlődésre. Én pedig nem állok meg.” 

Megfelelő segítség, rövid döntési utak és nagy felelősség.

Marika Stammler sem állt meg soha. Körzeti vezetőből küzdötte fel magát a nagyvállalati területi értékesítési vezetői pozícióba. Sok sikeres évet tudhat már maga mögött a MEWA-nál, és – ahogyan ő mondja – „még mindig szerelmes a tisztítókendőkbe.” A sok év alatt meg sem fordult a fejében, hogy váltania kellene. „A MEWA biztosítja mindazt, amitől jól érezhetjük magunkat és fejlődhetünk.” – árulta el. „A munkatársaink kedvesek, sok segítséget kapunk, rövidek a döntési utak, és nagy felelősséget vállalhatunk.” Mosolyogva folytatja: „A vállalat a legkiválóbb felszerelésekkel rendelkezik, megfelelő szolgálati autót és méltányos fizetést kapunk. Hát kell ennél több?” 2017 márciusától az aktív értékesítési tevékenység helyett az utánpótlás-gondozással foglalkozik: mentorként dolgozik a MEWA-nál, és egyengeti a fiatal alkalmazottak útját – ahogyan Julia Hoppe mentora is tette, amikor a nő belépett a vállalathoz.

Ha további részletekre is kíváncsi Marika Stammler és Julia Hoppe MEWA-val kapcsolatos tapasztalatairól, itt megtudhatja.