A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

_DSC6090.tif

Nils Helmig, Ronny Hoff és Marion Uphoff

„A határ a csillagos ég!”

Beszélgetés Nils Helmiggel, Ronny Hoff-fal és Marion Uphoff-fal

  • Esélyt biztosítunk a fejlődésre

    A MEWA perspektívát és lehetőséget biztos mindenki számára, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából.

  • Felelősségvállalás

    A MEWA-nál az alkalmazottak felelősséget vállalnak – önmagukért és másokért.

  • Ösztönözzük a továbbképzést

    A MEWA tisztában van azzal, hogy csakis a folyamatos fejlődés eredményez sikert.

Mindhárman a MEWA-nál építettek karriert. A legrövidebb időn belül jutottak el a vezetői szintre. „Én vagyok a legjobb példa az előrejutásra. 2013 óta dolgozom értékesítési vezetőként Bottropban.” – mesélte Ronny Hoff, aki 2009. október 1-jén csoportvezetőként kezdett. A MEWA képzést és továbbképzést, tréningeket, oktatásokat és mentort is biztosított számomra. „A MEWA először mindig a vállalaton belül toboroz vezetőket, és biztosítja számukra a megfelelő támogatást.”

Mentori program

Nils Helmig körzetvezető 1999-ben junior értékesítőként kezdett dolgozni. A mentori program segítségével a tapasztalatlan pályakezdők megtanulhatják az értékesítési tevékenység csínját-bínját. Helmig most már körzetvezetőként maga is részt vesz a juniorok betanításában. „Bármeddig előreléphetsz felfelé” – árulta el, és érezhető, hogy ez rá is vonatkozik.

A MEWA családi vállalkozás

Marion Uphoff is három év alatt lépett előre az értékesítési asszisztensi pozícióból csoportvezetővé. 2 éve ő az értékesítési személyzeti toborzásért felelős vezető. Saját bevallás szerint az ő feladata, hogy „nap mint nap megadjam a lehetőséget az embereknek arra, hogy beléphessenek a MEWA-hoz, és karriert építhessenek.” A MEWA-nál nem csak az alkalmazottak számára biztosított sokféle fejlődési lehetőség számít különlegességnek. „A MEWA családi vállalkozás, annak ellenére, hogy Európa-szerte több mint 5000 alkalmazottja van.” – nyilatkozta. „Mindenki jól működő csapatokban végzi a munkáját: segítenek és visszajelzést adnak egymásnak.”

Ígéretes emberekre van szükségünk

A vállalat a kiválóan képzett szakemberekre, valamint a pályakezdőkre és pályamódosítókra egyaránt számít. „A MEWA esélyt biztosít”. – magyarázta el a toborzási szakember. „Ígéretes emberekre van szükségünk. A munka szempontjából döntő fontosságú a motiváció, az agilitás és a munkakedv – a színvonalas képzéseket pedig már a MEWA biztosítja. A több mint 100 éve működő hagyományos vállalkozás világelső a tisztítókendő-szolgáltatások piacán. Uphoff asszony pedig elárulta: „A vállalat mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon, ezért befektetésnek tekinti az alkalmazottak képzését.”

Ha további részletekre is kíváncsi Nils Helmig, Ronny Hoff és Marion Uphoff MEWA-val kapcsolatos tapasztalatairól, itt megtudhatja.