_MG_0434_7_fused_var.tif

Társadalom, etika, környezet

A MEWA felelősséget vállal

A MEWA fenntarthatóan cselekszik

Hosszú távon gondolkodunk, tudatosan cselekszünk: A fenntarthatóság alkotja a társadalommal szembeni vállalati felelősségvállalásunk alapját. Ez az önkéntes hozzájárulás a vállalat részéről ökológiai, gazdasági és társadalmi szempontokat tartalmaz. A MEWA csoport tulajdonosai már a nyolcvanas években is arra törekedtek, hogy a felelősségvállalásnak ezt a formáját elsajátítsák és maradandóan meghonosítsák a vállalat alapértékeiben. 

Többet a fenntarthatóságról

A MEWA elkötelezett

Egy közösség részének tekintjük magunkat, amely érdekében erőket mozgósítunk – a vállalat keretein belül ugyanúgy, mint a társadalmi és kulturális élet területén. Minden telephelyünk e szerint az elv szerint cselekszik a saját régiójában. Ebből a felelősségből szoros kötődés fakad – a munkatársak és családjaik, a szomszédok, egyesületek, úgymint gyermekgondozási- és képzési intézmények irányába. Egy példa erre a már 2010 óta tartó együttműködés a MEWA Svájc és a Borna munka- és lakóközösség közt Rothristben. A létesítménynek köszönhetően fogyatékossággal élő embereknek lehetőségük van gondozott lakhatásra, és egy olyan szakmai tevékenység gyakorlására, amely az ő speciális igényeikre irányul. A közösség egy külső csapata kiemelkedő elkötelezettséggel támogatja a MEWA logisztikai folyamatait a svájci wynaui telephelyen. Fogyatékossággal élő emberek hétköznapi munkafolyamatokba való bevonása integrációs munkánk fontos része.

A MEWA egyet jelent a sokszínűséggel

Munkavállalóinkban nem az erőforrást látjuk, hanem egyéni képességekkel, tervekkel és igényekkel rendelkező embereket. Sokfélék és változatosak vagyunk – már munkavállalóink származási spektruma is ezt szemlélteti a maga 30 nemzetiségével. Munkatársaink sokféleséget tisztelettel és nyitottsággal fogadjuk. Személyes megközelítéseik, életmódjaik és tapasztalati értékeik sokrétűségét óriási nyereségnek tekintjük vállalati kultúránk szemszögéből.

A MEWA elősegíti az integritást és az emberségességet

Ezt az igényünket nem csak magunkkal szemben támasztjuk az önkéntes felelősségvállalás értelmében, hanem beszállítóinkkal és üzleti partnereinkkel szemben is. Eme igényünk manifesztálódik aláíráskötelezett etikai kódexünkben („Code of Conduct”), mely vállalati felelősségvállalásunk keretein belül fontos orientációs pontot képez. A „Code of Conduct” szabja meg, mely jogi, ökológiai, szociális és etikai minimumfeltételeket kell teljesíteni vagy felülmúlni.

A MEWA támogatja az ENSZ egyezményeit

Az ENSZ a társadalmilag elkötelezett intézmények legnagyobb kezdeményezése világszerte: 170 ország több mint 13.000 résztvevőjével együtt a MEWA is elkötelezte magát az „UN Global Compact” tíz alapelve mellett, melyek tartalmazzák az emberi jogokat, a munkahelyi normákat, a környezetvédelmet és a korrupció elleni küzdelmet.

A klímaváltozás és a koronavírus-pandémia háttere előtt ebben az összefüggésben főleg a környezetvédelem, a biztonság és a higiénia szempontjai nyernek még nagyobb jelentést. Ezek a MEWA számára egyáltalán nem újak, hanem az 1908-ban történt megalapítás óta központi elemei vállalati modellünknek.

 további információk