A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

Putztuchsystem

Újrahasználható tisztítókendők vagy tisztító papír?

Kímélje a környezetet: újrahasználható tisztítókendők egyszer használatos tisztítókendők helyett!

Újrahasználható vagy egyszer használatos? Tisztítókendő típusok a nagyító alatt

A tisztítókendőknek rendszerint csak egy feladatuk van: a gépek és a szerszámok megbízható tisztítása. Az ipari vagy kézműves ágazatban a tisztítókendőket naponta használják. A MEWA a legjobb minőségű ipari tisztítókendőket szállítja. Az Ön vállalatánál már összehasonlította a tisztítókendő tekercseket és tisztító papírokat az újrahasználható tisztítókendőkkel?

Az újrahasználás hozzáadott értéket jelent

Ha már csak akár a környezetet is tekintjük, egyértelműen az újrahasználható tisztítókendők vannak előnyben. Ezek bérelhetők a praktikus teljes körű szolgáltatás keretében. Ez azt jelenti, hogy használat után ezeket rendszeresen elhozzuk Öntől, kimossuk és ezt követően újra visszavisszük. Ezeknek a tisztítóereje vetekedik a nedves tisztítókendők erejével. A kimagasló termékminőségnek köszönhetően, ezek max. 50-szer moshatók. Ha egy tisztítókendő elkopott, akkor újra cseréljük. Ezzel ellentétben, egy hagyományos egyszer használatos tisztítókendő egyszeri használat után a kukába kerül.

Ha az évente kb. 980 millió kimosott textil tisztítókendőt egyszer használatos tisztítókendőkre cserélnénk, akkor minden évben jelentős mennyiség kerülne a hulladék közé. Ráadásul fennáll annak a veszélye, hogy a szennyezett és a környezetre káros, egyszer használatos tisztítókendők az ipari hulladék közé kerüljenek.

Könnyen megkímélheti magát az erőfeszítésektől és a költségektől

Az újrahasználható tisztítókendők bérelésekor Ön megkímélheti magát ezek megvásárlásától, nem lesznek többé tárolási és logisztikai problémái, és ezen kívül Önnek nem is kell többé a környezetvédelemre és az ártalmatlanítással járó költségekre gondolnia. Továbbá a teljes körű szolgáltatás keretében kapható újrahasználható tisztítókendők biztosítják a költségek átláthatóságát és a tervezés kiszámíthatóságát. Ez a pont is az újrahasználható tisztítókendők javára megy.

Környezeti előnyök a MEWA törlőkendőkkel

Évente sok veszélyes hulladék keletkezne, ha a MEWA törlőkendőrendszere nem létezne, és egyszer használatos anyagok kerülnének felhasználásra. A kopott törlőkendők a környezetre is veszélyesek. Ezeket a törlőkendőket mosás után kiválogatják és termikus eljárással újrahasznosítják.

A MEWA törlőkendők mosási technológiája

Az öblítő- és mosóvíz újrahasznosítási rendszere révén a MEWA – a hagyományos mosási eljárásokkal szemben – akár 50%-os vízmegtakarítást is elér. A kaszkádtechnika kiszűri az újrahasznosítható mosóvizet az utolsó öblítési folyamatokból. Ismételt előkészítés után ez felhasználható a további mosási folyamatokban.

Mosószerként nemionos tenzideket használunk, amelyek biológiailag lebomló, bőrgyógyászatilag tesztelt és további feltételek nélkül felhasználható szerek.

A minőség és a biztonság prioritást élveznek

Minőség-ellenőrzés a MEWA-nál

  • A MEWA munkatársai által végzett szemrevételezéses ellenőrzés, amelynek során a durva szennyeződéseket és az erősen szakadt törlőkendőket kézzel kiválogatják.
  • A törlőkendők súlyának számítógéppel vezérelt ellenőrzése: A (hozzátapadt szennyeződések miatt) túl nehéz és a túl könnyű (szakadt) törlőkendők automatikusan kiválogatásra kerülnek.
  • Fémmaradványok ellenőrzése: Az egyes törlőkendők fémdetektoron haladnak át, mely felismeri a törlőkendőben levő fémmaradványokat, és azokat a törlőkendőket kiválogatja.

A veszélyes áru biztonságos őrzésre kerül

Az olajjal összekent, oldószerrel átitatott törlőkendők a fuvarozás során veszélyes árunak számítanak, és azokat az előírásoknak megfelelő módon kezeljük. Az összes előírás betartásának garantálására a MEWA speciális légtömör biztonsági edényeket (Safety Container) fejlesztett ki, amelyekben a törlőkendőkben lévő szennyeződések nem tudnak meggyulladni.

Végeredmény

Az egyszer használatos helyett válassza a többször használatost – a törlőkendők esetében is. A bérleti rendszerben az egyszer használatos törlőpapírral és az egyszer használatos törlőkendőtekercsekkel szemben takarítson meg időt és pénzt, és egyben járuljon hozzá a környezet védelméhez.

Putztücher

Először tesztelje, majd bérelje - MEWA tisztítókendő szervizteszt

Nem csupán a törlőkendőnk, a szolgáltatásunk is a legjobb a világon. Nem hisz nekünk? Akkor próbálja ki törlőkendő-szolgáltatásunkat egy teszt keretében. Felkínáljuk Önnek a lehetőséget, hogy akár 2 hónapig tesztelje szolgáltatásunkat.