Környezetvédelmi világnap: elkötelezettek vagyunk

Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelem világnapját. A MEWA számára ez fontos alkalom arra, hogy kifejezésre juttassa a környezet védelme és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét. Számunkra minden nap környezetvédelmi világnap, hiszen folyamatosan olyan technológiát alkalmazunk, amely takarékosan bánik a vízzel, egyik legfontosabb természeti erőforrásunkkal.

A MEWA számára a fenntartható fejlődés nem csak divat. Ez a szemlélet már a vállalat születésekor is jelen volt, hiszen szolgáltatásunk lényege, hogy az ipari tisztítókendőket újra fel kell használni, és nem szabad eldobni. Ez a nézet a MEWA-nál 1908-as alapítása óta meghatározó, mi azóta figyelünk a fenntarthatóságra.

Folyamatosan fejlesztjük gyártás- és környezetvédelmi technológiánkat, mégpedig azzal a céllal, hogy takarékosan és hatékonyan használjuk fel a vizet, a mosószereket és az energiát. Így érjük el, hogy minimalizáljuk a természeti erőforrások felhasználását és a környezetre gyakorolt hatásukat. Ezen kívül a keletkezett hőt és vizet újra hasznosítva az energiával is takarékoskodunk.

A hagyományos mosási eljárásokhoz képest 85 százalékkal kisebb mértékben terheljük környezetünket. Ez jóval több, mint amit a jogszabályok előírnak. Így ünnepeljük a MEWA-nál a környezetvédelmet – minden nap.