MEWA Jena Variante Stein

Jénai üzemünk építésénél a helyiek kívánságait is figyelembe vesszük

Minden a terv szerint halad a MEWA jénai üzemének felépítése során. Először a szomszédságban lakók védelmében zajvédő falat húzunk fel, amelynek dizájnját ők maguk választották.

Türingiai telephelyünk nagyobb és modernebb lesz.

A munkálatok a terveknek megfelelően megkezdődtek augusztus elején. Az építés első fázisában a helyieket védő intézkedések megvalósítására kerül sor. Az üzem zajterhelésétől fal védi majd a szomszédos lakóövezetet. Ennek dizájnjáról maguk a lakosok döntöttek, akik négy terv közül választhatták ki a legjobban tetszőt. Végül egy természetes kőfalat utánzó elképzelés lett a befutó.

Az építés első szakaszában, 2019 nyaráig készülnek el a dolgozói parkolók és a kapcsolódó külső létesítmények.

A bővítés hátterében az áll, hogy a MEWA jénai gyára többszörös átépítés ellenére is túl szűkösnek bizonyult. A vállalat ezért megvásárolt egy szomszédos telket, amelyen korábban egy szakközépiskola állt. Így már nem áll semmi a telephely bővítésének és modernizációjának útjában. Az építkezés további szakaszainak célja a termelési kapacitás szélesítése lesz.