A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

_Z__6754-6812_fused_pano.tif

Takarékoskodjunk a természeti erőforrásokkal

A MEWA egyetért az európai textilszövetség fenntarthatósági céljaival

A MEWA egyetért az európai textilszövetség fenntarthatósági céljaival

Takarékoskodjunk a természeti erőforrásokkal, csökkentsük a környezeti terhelést a lehető legkisebb mértékűre, és a globalizáció során járjunk el minél inkább környezetvédő módon. Ezek az Európai Textilszövetség (ETSA) zászlajára tűzött célok, és a MEWA, amely textilszolgáltató cégként tagja ennek az iparági egyesülésnek, vállalja ezen követelmények betartását.

Az ETSA azokat a az iparági vállalatokat képviseli, amelyek stratégiájukban a fenntartható fejlődés és az üzleti felelősség mellett törnek lándzsát. A szövetség 5. közleményében megerősítette elkötelezettségét az ENSZ „Global Compact” kezdeményezése mellett, amely lényegében egy vállalatvezetők által tett önkéntes hitvallás a világszerte legfontosabb társadalmi és környezetvédelmi normák mellett.

A MEWA, amely az ETSA vezetőségének aktív tagja, alábbi üzleti gyakorlatával teljes mértékben hitet tesz az alábbi célok mellett:

  • biztosítja a felhasznált textíliák hosszú élettartamát,
  • vállalja a felelősséget az ellátási láncban,

  • környezetvédő tisztítószereket, csomagolási és szállítási módszereket használ,

  • a lehető legnagyobb mértékben csökkenti a hulladékot,    

  • optimalizálja a víz- és energiafelhasználást.

A mi eljárásainkban vegyszerek helyett a víz biztosítja a tisztaságot és frissességet. A tisztítókendők kimosása során a felhasznált víz ötven százalékát megtakarítjuk, mert a felhasznált kaszkádtechnika segítségével kiszűrjük és újra felhasználjuk a mosóvizet. A törőkendők által felszívott fáradtolajat a legszigorúbb környezetvédelmi normák betartása mellett hőenergia termelésére használjuk. Ezzel a szárító- és mosóberendezések fűtéséhez szükséges hétmillió tonna fűtőolaj felhasználását váltjuk ki – így lesz a koszból és piszokból hasznos energia!

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest