MEWA36564.jpg

A MEWA megnyitotta csúcsmodern üzemét a németországi Weil im Schönbuchban

Sikeres volt a tesztüzem

Cégünk mindig kiemelten kezelte a szolgáltatások, a technológia és a környezetvédelem területét. Stuttgart környéki ügyfeleink ezentúl annak érzik majd áldásos hatását, hogy megnyitottuk számukra Európa egyik legmodernebb és a környezettudatosságot tekintve egyik legélenjáróbb mosóüzemét. A németországi Baden-Württemberg tartomány Weil im Schönbuch nevű városában épült gyár egyszerre gondoskodik a tiszta textíliákról és óvja a környezetet.

A korábbi logisztikai központ helyén tízezer négyzetméteres alapterületen teljesen új gyár nőtt ki a földből, amely a legkorszerűbb szállító- és szortírozóberendezéseket használja. Emellett felépült egy irodaépület, egy munkaruházati raktár és egy varroda is. A gyárban havonta félmillió munkaruhát mosnak ki, és – a szükséges apróbb javítások után – kiszállítják őket az ügyfeleknek. Az üzemben óránként nyolcszáz kilogramm szennyest kezelnek.

De a technika önmagában nem minden: a nagyobb teljesítményhez és kapacitáshoz több emberre is szükség van. Hannes Steidinger és Andreas Wais ügyvezetők száz új dolgozót vettek fel, akik a betanulási időszak végeztével már kora nyár óta az üzemben állnak alkalmazásban. Összesen 165 kollégánk gondoskodik arról a mintegy 5.700 vállalatról, amelyek ügyfélként igénybe veszik Weil im Schönbuch-i üzemünk szolgáltatásait.

Elérhetőség