A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

WEBEREI_x_MG_0065.tif

Mi nemcsak a szabványok világnapján vagyunk normakövetők

Mi nemcsak a szabványok világnapján vagyunk normakövetők

Október 14-én ünnepeljük a szabványok világnapját. Az általában csak „ISO“ rövidítéséről ismert szabványügyi világszervezet már 1947 óta létezik, és az általa jóváhagyott normák nélkül ugyancsak nehéz lenne a termékek minőségét és biztonságosságát mérni és összehasonlítani.

Hihetetlenül hangzik, de a MEWA már húsz évvel a világszervezet megalakulása előtt olyan fontosnak ítélte a szabványokat, hogy saját normákat alkotott. Ily módon nálunk az ISO-normák is könnyen meghonosodtak, és a minőségi és biztonsági szabványok a mai napig is prioritást élveznek.

Nézzük csak, hogy milyen ISO-normákkal kapcsolatban rendelkezünk tanúsítványokkal:

  • 1992 óta teljesítjük az ISO 9001 szabvány munkaruházati rendszerekre előírt követelményeit. Ez a TQM (total quality management) standard biztosítja a folyamatosan magas minőségi színvonalat a MEWA üzemeiben.

  • 1997-ben kaptuk meg az ipari törlőkendőinkre vonatkozó ISO 14001 norma szerinti tanúsítványt. Ezt a környezetvédelmi minősítést az ágazatban elsőként szereztük meg, és azóta is minden alkalommal sikeresen megújítottuk.

  • 2000-ben kidolgoztuk a textilszolgáltató üzemekre vonatkozó RABC-rendszert, amivel megalapoztuk a későbbi európai ISO 14065 számú higiéniai szabványt.

  • 2002-ben a MEWA kezdeményezésére vezették be a munkaruházat ipari mosására vonatkozó ISO 15797 jelű, illetve később az ISO 30023 jelű szabványt.

  • 2016 óta rendelkezünk az ISO 50001 norma szerinti tanúsítvánnyal. Ennek egyik része, hogy kötelezettséget vállaltunk energiafolyamataink tervezésére, energiacélok kitűzésére és ehhez kapcsolódó akciótervek elkészítésére, valamint a vállalati energiafolyamatok részletes feltérképezésére.

Elérhetőség

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest