A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

MEWA36564.jpg

Ausztriában fenntarthatósági védjegyet nyert a MEWA

Június 5.: környezetvédelmi világnap

Június 5.: környezetvédelmi világnap

Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot. Ilyenkor mindenütt különleges hangsúlyt kapnak az ökológiai erőfeszítések, természetvédelmi intézkedések. Mi a MEWA-nál az év további 364 napján is mindent megteszünk a fenntartható fejlődés érdekében: ez vállalatunk fennállásának több mint száz évében végig jellemző volt ránk. Üzleti stratégiánk a MEWA 1908-ban történt alapítása óta a fenntarthatóság és a vállalkozói felelősségtudat két pillérén nyugszik. A fenntarthatóságot reflektorfénybe állító „textilmegosztás” elvének élenjáró alkalmazójaként folyamatosan növeljük az újrahasznosítás részarányát, takarékoskodunk a vízzel és az energiával is. Mindennek fényében különleges öröm, hogy erőfeszítéseinket újra meg újra különböző díjakkal ismerik el.

Néhány nappal ezelőtt ausztriai leányvállalatunkat érte az a megtiszteltetés, hogy megkapta az osztrák „Kurier” című napilap 2020. évi, a fenntartható fejlődésben élen járó vállalatoknak ítélt védjegyét. Az újság a Milestones minőségtanúsítással foglalkozó céget, a Faktenkontor kommunikációs és kutatóintézetet és az IMWF menedzsment- és gazdasági kutató intézetet bízta meg annak az online kutatásnak az elvégzésével, amelynek keretében kiválasztották a fenntartható fejlődés területén legkiválóbb teljesítménnyel előrukkoló osztrák vállalatokat. Osztrák testvérvállalatunk a száz dolgozónál többet foglalkoztató cégek kategóriájában a legjobbak között végzett.

Kiemelendő, hogy ágazatunk első vállalataként a MEWA már 1997-ben megszerezte az ISO 14001-es szabvány szerinti – a vállalatok környezetmenedzsmentjét minősítő, világszerte elismert – környezetvédelmi tanúsítványt. 2016 óta pedig az energiamenedzsment megfelelőségét bizonyító ISO 50001-es minősítéssel is rendelkezünk. Ez a rendszer például kötelezővé teszi az energetikai folyamatok tervezését, az energetikai célok kitűzését és a kapcsolódó akciótervek elkészítését és végrehajtását.

Elérhetőség

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest