20210409_MEWA_Hyundai_0073_high.jpg

Svájcban üzembe helyezték a MEWA első hidrogén-meghajtású tehergépjárművét

A jövő négy keréken

A jövő négy keréken

A MEWA mindig is nagy hangsúlyt helyezett a környezetbarát működésre, a természeti erőforrások megóvására. Ennek a gondolatnak látjuk most ékes példáját svájci vállalatunknál, ahol nemrégiben üzembe helyezték csoportunk első hidrogén-meghajtású tehergépjárművét.

Európában így az elsők között lehetünk a zéró-kibocsátású teherszállítás területén, amit a Hyundai innovációja tett lehetővé. A koreai autógyár ugyanis bevette a MEWA-t is azon vállalatok közé, amelyek Európában tesztelhetik a hidrogénüzemű autókat. Így svájci ügyfeleink egy részéhez mostantól ez a rendkívül környezetbarát jármű juttatja el szállítmányainkat. A hidrogén-meghajtás lényege, hogy a kipufogóból csak vízgőz kerül a levegőbe.

„A hidrogén üzemanyagként történő használata tehergépjárművekben az egész világon egyedülálló elgondoláson alapszik, a német vállalatok között a MEWA az egyetlen, amely részt vesz ebben a projektben“ – mondta Kay Simon, a MEWA német központjának mobilitási és disztribúciós stratégiáért felelős vezetője.

Az autógyárak között a Hyundai az első, amely hidrogén-meghajtású nehéz tehergépkocsit készített. Az üzemanyagot hét hidrogén-tankban helyezik el, ez a mennyiség mintegy 400 kilométer megtételére elegendő. A zéró-emissziós technológia lehetővé teszi, hogy a MEWA egy lépéssel közelebb kerüljön kitűzött célja, a széndioxid-kibocsátás járművenként és évente 65 tonnával történő csökkentéséhez.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a hidrogén-meghajtás felhasználásának úttörőihez tartozhatunk!

Elérhetőség

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest