Awards_Nachhaltigkeit_4k.jpg

Díjak és kitüntetések

Német Fenntarthatósági Díj 2013

A MEWA textilmenedzsmentet Németország egyik legfenntarthatóbb szolgáltató vállalatának választották

Nagyon örülünk annak, hogy teljesítményünket ezzel a kiváló elismeréssel díjazták: A MEWA megkapta a „Top 3″ kitüntetést a „Németország legfenntarthatóbb termékei/szolgáltatásai″ kategóriában.

A kitüntetéssel, amelyet a Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. (Német Fenntarthatósági Díj Alapítvány bejegyzett egyesület) és a szövetségi kormány egymással együttműködve ad át, a fenntarthatóság területén elért csúcsteljesítményeket értékelik Németországban, és ez az egyik legelismertebb díj ebben a kategóriában egész Európában. Ezt minden évben öt kategóriában osztják ki azoknak a vállalatoknak, amelyek összekapcsolják a gazdasági sikert a társadalmi felelősségvállalással és a környezet tiszteletben tartásával. Idén nagyjából 600 vállalat pályázott a kitüntetésre.

Döntősök lettünk többek között a tisztítókendők textilmenedzsment-rendszerének köszönhetően. A zsűri indoklása szerint a MEWA a többször használatos megoldásának köszönhetően jelentős mértékben csökkentette az erőforrások igénybevételét és a keletkező hulladék mennyiségét, és emellett a termék a társadalmi és gazdasági fenntarthatósággal szembeni igényeknek is megfelelt.

A nyertes vállalatok és kutatóintézetek képviselőinek november 22-én Düsseldorfban adták át a díjat a nagy színpadon. A díjazottaknak olyan személyek adták át a kitüntetéseket, akik mind szakmailag, mind egyénileg tevékeny részt vállalnak a világban a fenntarthatóságért, mint például többek között Janez Potočnik az EU környezetvédelmi biztosa.