MEWA Bio-Circle: az alkatrésztisztítás új dimenziója

A MEWA többször felhasználható törlőkendőivel Európa-szerte már több mint száz éve gondoskodik a gyártó- és feldolgozóüzemek környezetkímélő tisztántartásáról. A németországi központú MEWA számára mindig is fontos volt, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon a fenntartható környezet ügyéhez. Ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik a MEWA BIO-CIRCLE, amely a vállalat jól ismert, többször használatos törlőkendőivel együtt alkalmazható, azokat tökéletesen kiegészíti.

A munkaalkatrészek kézi tisztításához sokan hagyományos, oldószeres mosóasztalt használnak, amelyek azonban számtalan hátrányos tulajdonsággal rendelkeznek: a hideg zsíroldók nemcsak szúrós szagot árasztanak, de veszélyes anyagnak is minősülnek, így gyakran jelentenek veszélyt az egészségre és a környezetre egyaránt.

Aligha tudjuk elképzelni, hogy hogyan lehet megtisztítani egy olajos, zsíros gépalkatrészt anélkül, hogy ehhez különböző vegyszereket használnánk. Pedig, bármilyen különösen is hangzik – létezik környezetkímélő módszer a gépalkatrészek tisztításához. A MEWA ügyfelei részére MEWA BIO-CIRCLE néven nemrégiben felvett kínálatába egy olyan szolgáltatást, amely egy vegyszerek nélkül működő, „bio” technológiára építő, az olajat és zsíros szennyeződéseket eltávolító, de a bőrt és a környezetet egyaránt kímélő tisztítókészülék folyamatos üzemeltetését biztosítja.

Az ipari üzemekben vagy műhelyekben működő, sok forgó-mozgó gépalkatrészt tartalmazó berendezések zökkenőmentes üzemeltetésének alapvető feltétele a részegységek rendszeres tisztítása. A szennyeződések, lerakódott zsírok, olajok végső soron meghibásodáshoz vezethetnek vagy súlyos hibákat eredményezhetnek.

A két szolgáltatás használatával az üzemek gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról. A MEWA újrahasználható törlőkendő-rendszere biztosítja az alkatrészek és szerszámok munkafolyamatok közbeni tisztán tartását, a makacs szennyeződések, mint például az olaj, a zsír, a festék vagy a só hatékony eltávolítására pedig a MEWA BIO-CIRCLE a legalkalmasabb.

A MEWA BIO-CIRCLE teljes körű szolgáltatás, amely biztosítja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopó alkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is.

A MEWA BIO-CIRCLE hagyományos tisztítószerekkel szembeni legnagyobb előnye praktikus és környezetkímélő tulajdonságain túl az, hogy a készülékben használt speciális tisztítófolyadék semmiféle oldószert nem tartalmaz, a tisztítást a benne található mikroorganizmusok végzik, amelyek biológiai úton bontják le a zsírokat és olajokat, így nem keletkezik veszélyes hulladék.

A minden igényt kiszolgáló, rendkívül könnyen kezelhető tisztítóeszköz két méretben is beszerezhető: a MEWA BIO-CIRCLE Mini forgókerekein könnyen mozgatható, kisebb alkatrészek és szerszámok tisztítására alkalmas, 90 kilogramm súlyig terhelhető. A MEWA BIO-CIRCLE Maxi rendkívül strapabíró, 220 kilogramm teherbírású, nagyobb alkatrészek tisztítására is használható alkatrészmosó asztal

Tanácsadó