Betekintés a MEWA törlőkendő-rendszerébe

Elsőre nem tűnik izgalmas témának egy törlőkendő. A lényeg, hogy mindig kéznél legyen, és a felhasználónak lehetőleg ne keljen foglalkoznia a beszerzéssel vagy ártalmatlanítással. Ez azonban csak teljes körű szolgáltatás igénybevételével érhető el. A német MEWA több mint száz évvel ezelőtt kifejlesztette a tökéletes megoldást: többször felhasználható törlőkendői köré komplett szolgáltatási rendszert épített, amely ma már Magyarországon is egyre népszerűbb.

A MEWA vállalatok számára kínál törlőkendő-szolgáltatást, logisztikai megoldással kiegészítve. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekkel (SaCon) együtt. Ezt követően a MEWA mosóüzemeibe kerülnek, ahonnan mosás, szárítás, illetve az elhasználódott kendők cseréje után a praktikus, gördíthető biztonsági konténerekben visszakerülnek az ügyfelekhez.

A MEWA újrahasználható törlőkendőit a saját fejlesztésű, innovatív technikának köszönhetően környezetkímélő módon mossák ki: ügyelnek a víztakarékos mosási eljárásra, a törlőkendőkből kinyert olajat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják. Az automatizált folyamatot követően a kendők végső ellenőrzését a dolgozók végzik, így gondoskodva arról, hogy minden ügyfél a megrendelt mennyiségű és kifogástalan minőségű törlőkendőt kapja meg. Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak a MEWA ügyfeleihez.

A MEWA négy különböző kendőtípust kínál ügyfeleinek:

• MEWATEX –robosztus kendő minden felhasználási célra,
  • MEWATEX PLUS – erős törlőkendő a kényes felületekhez,
  • MEWATEX ULTRA – puha törlőkendő a legérzékenyebb felületek számára,
  • MEWA PROTEX –gyakorlatilag szöszmentes kendő a rendkívül kíméletes tisztításhoz.

A választék széles: minden vállalat az üzemi igényeihez legalkalmasabb kendőtípust kapja meg, az általános törlőkendőtől –amelyek a legdurvább szennyeződéseket is eltávolítják– a kényes felületek ragyogását biztosító kendőig.

Tanácsadó