15. munkavédelmi világnap

A védőruha életet menthet

Emberek milliói teszik kockára munka közben egészségüket világszerte. Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) becslése szerint naponta hatezer ember hal meg a munkájával összefüggő balesetekben vagy betegségekben. Az ILO szerette volna felhívni erre a figyelmet, ezért életre hívta a Munkahelyi biztonság és egészség világnapját, amelyre 2017. április 28-án immár tizenötödik alkalommal kerül sor.

Budapest, 2017. április 28. – A munkahelyeken sokrétű veszélyek leselkednek a dolgozókra: savak, hő, lángok és szikrák, elektromos feszültség, statikus feltöltődés és mechanikai terhelés. De a szűk határidők vagy a munkahelyi félelmek okozta pszichikai stressz is egyre inkább kockázati tényezőnek számít. Ezeket a veszélyeket ki kell küszöbölni, ezért jogszabályok és törvényi előírások születtek, amelyek célja, hogy védjék a dolgozók egészségét.

Az EU egyik vezető bértextíilia-szolgáltatója, a német MEWA, ezen a területen is megoldásokat kínál ügyfeleinek. „Magyarországon elsősorban a teljes körű szolgáltatás keretében nyújtott törlőkendőinkről ismernek minket. Ezeket a MEWA biztonsági konténereiben (SaCon) tároljuk, amelyek megfelelnek a tűzvédelmi és más biztonsági előírásoknak, így közvetlenül az üzemcsarnokokban is elhelyezhetők” – hívta fel a figyelmet a törlőkendőkkel kapcsolatos szolgáltatások munkavédelmi vonzataira Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

A munkahelyi balesetek megelőzésének fontos előfeltétele a megfelelő védőöltözet viselete. Nagyon lényeges, hogy a védőruha megfeleljen az adott munkahely specifikus veszélyeinek, a munkavállalókat informálják a védőruházatról és azt helyesen viseljék. A MEWA szolgáltatáspalettájához Magyarországon évek óta hozzátartozik a MEWA World Wide Work nevű katalógus is. Az ebben található cikkek – a biztonsági lábbeliktől a munkavédelmi kesztyűkön át a zord időjárás ellen védelmet nyújtó dzsekikig és napsütés ellen védő ruházatig – megrendelhetők a vállalatnál. „A megfelelő termékek kiválasztásában szívesen segítünk” – emelte ki Horváth László.

A MEWA biztonsági konténerekről (SaCon) további információ érhető el a vállalat weboldalán:

Kép letöltése

A MEWA biztonsági konténereiben (SaCon) biztonságosan tárolhatók a törlőkendők

Munkavédelmi kesztyű: majd minden ágazatban a biztonság alfája és omegája

A dolgozókat a hideg ellen is óvni kell

TANÁCSADÓ