A környezet védelmében

Alkatrésztisztítás biológiai módszerrel: a MEWA Bio-Circle kíméli a környezetet és a dolgozókat

Budapest, 2017. február 1. – Sok olyan ágazat van, ahol az üzleti siker legfontosabb eleme az üzemek működésének zavartalansága. Ha egyszerűen akarjuk kifejezni, ez azt jelenti, hogy minden gépleállás súlyos, pénzben kifejezhető veszteséget jelent. Ezért a hatékonyságot a gépek és berendezések folyamatos karbantartásával, tisztításával és az alkatrészek cseréjével biztosítják. De hogyan lehet ezt a folyamatot úgy menedzselni, hogy közben sem a környezet, sem pedig a dolgozók egészsége ne szenvedjen károsodást? A MEWA megoldást talált erre a problémára: Bio-Circle alkatrészmosó asztalai teljes körű szolgáltatással együtt bérelhetők.

A műhelyekben és ipari üzemekben a gépek folyamatos működéséhez a súrlódást csökkentő kenőanyagokra van szükség. Bizonyos idő elteltével azonban az olajok és gépzsírok konzisztenciája megváltozik. Port és apró forgácsrészecskéket vesznek fel, és sokat veszítenek súrlódáscsökkentő képességükből. Ilyenkor egyes alkatrészeket ki kell szerelni, és visszaszerelésük előtt meg kell tisztítani. A kisüzemekben és az ipari termelésben ehhez főleg hideg zsíroldókat használnak. Ám ezek nagyrészt xylolt, toluolt, triklór-etánt és más veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek egyaránt károsak az egészségre és a környezetre.

Szerencsére van jó hír is: a MEWA Bio-Circle mosóasztalok alkalmazásával az üzemek és műhelyek egyszer s mindenkorra megszabadulhatnak a fenti problémáktól. A Bio-Circle-ben ugyanis egy olyan folyadékot használnak, amely szerves úton bontja le az olajokat és zsírokat. Ezáltal nem kell káros anyagokat belélegezni, és a folyadékban található aprócska mikroorganizmusok hatalmas munkát végeznek el: eltüntetik a szennyeződéseket és kenőanyagokat. Ráadásul a tisztítóhatás is sokkal tovább fennáll, mint a szokásos hidegtisztítóknál.

A mosóasztalokat a MEWA teljes körű szolgáltatása keretében lehet igénybe venni. Így az üzemvezetőknek egyáltalán nem kell a tisztítóasztalok karbantartásával foglalkozniuk. Azokat a MEWA szakemberei kiszállítják és üzembe helyezik, az üzemegység kijelölt dolgozóit megtanítják a használatukra. Legyen szó akár rendszeres szűrőcseréről, karbantartásról vagy a folyadék feltöltésről – mindezt a MEWA végzi el.

A tisztítóberendezéseket két méretben kínálja a MEWA. A beépített görgőin könnyen mozgatható MEWA Bio-Circle Mini-t kisebb gépegységek és alkatrészek tisztítására lehet felhasználni 90 kilogramm súlyhatárig. A MEWA Bio-Circle Maxi – amelyet kérés esetén ugyancsak fel lehet szerelni görgőkkel – 220 kilogrammos súlyhatárig használható akár nagyobb berendezésrészek tisztítására.

A témáról további információ érhető el a vállalat weboldalán: http://www.mewa.hu/termekek/alkatresztisztito/bio-circle-ecsetes-mosoasztalok/ és a YouTube-on is: https://www.youtube.com/watch?v=3LLhukay0Wc

Kép letöltése

A dolgozókat megtanítják a mosóasztal használatára

A Bio-Circle mosóasztalokat a MEWA tartja karban