A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

Ipari törlőkendők kiemelkedő nedvszívó képességgel

A MEWA törlőkendők extrém nedvszívó képessége bármilyen ipari használatra alkalmassá teszi őket

Minél több szennyeződést vesz föl egy törlőkendő, annál jobb. A világmárkaként számon tartott MEWA törlőkendők különlegesen nagy felvevőképességgel rendelkeznek. Saját súlyuk sokszorosát képesek felszívni, amit a szálak összetétele, a saját szövöde és a vizsgálati labor együttesen tesznek lehetővé.

Budapest, 2017. február 28. – A robosztus MEWATEX törlőkendő elképesztő mennyiséget képes felvenni: miközben saját súlya mindössze negyven gramm, akár kilencven milliliter folyadékot is elnyel. Ez több mint a kétszerese a saját súlyának – s a műhelyeknek, a gyártóüzemeknek és az iparnak pont erre van szüksége. Mert ezeken a helyeken mindig akad valami, amit fel kell törölni: olaj, zsír, oldószerek, festékek és persze kosz és piszok minden mennyiségben.

Az, hogy egy textília mennyi szennyeződést képes felvenni, a kialakításától függ. A MEWA azon kevés textilszolgáltató egyike, amelyik maga állítja elő a kendőit. A németországi Immenhausenben található saját tulajdonú szövőüzemben öt másodpercenként készül egy-egy új törlőkendő. Így a vállalat minden tényezőt saját maga tud szabályozni. „A kiemelkedően magas nedvszívó képesség elérése érdekében kizárólag bizonyos szálakat és fonalakat használunk, amelyeket válogatott beszállítóktól kapunk” – mondja a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője, Horváth László. „A szövés sajátságai, a lánc- és vetülékszálak speciális kapcsolódása is növeli a felszívóképességet. És végül nagyon szigorú próbáknak tesszük ki az anyagot. Nemcsak szakítószilárdságukat és ellenállóképességüket vizsgáljuk, de egy csepegtetési teszten is meg kell felelniük, ahol a nedvszívást ellenőrizzük.”

Kiemelkedő felvevőképességének köszönhetően a MEWA törlőkendő – a papírtörlőkkel és a rongyokkal ellentétben – többször alkalmazható, ezért az élettartama is hosszú. A MEWA törlőkendők nedvesen sem szakadnak és ellenállóak. Vagyis nemcsak „letörlöm és eldobom”, hanem „letörlöm és használom még”. A kendők sok alkalommal szívnak fel folyadékokat és szennyeződéseket, mielőtt ki kell őket cserélni. Az eredmény: kevesebb lesz a hulladék, csökken a tiszta kendők raktározáshoz szükséges hely, fenntarthatóvá válik a gazdálkodás. A többször használható kendők amúgy is pozitívan jelennek meg a környezeti mérlegben, hiszen szolgáltatása keretében a MEWA elszállítja a használt kendőket, környezetkímélő módon kimossa őket úgy, hogy közben betart minden törvényi előírást, és a végén a tiszta kendőket visszajuttatja ügyfeleinek.

A témáról további információ érhető el a vállalat weboldalán: https://www.mewa.hu/termekek/tisztitokendok/tisztitokendok/

és a YouTube-on is:  https://www.youtube.com/watch?v=B7RzKO-Z3mY


TANÁCSADÓ

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest