A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

A MEWA tárolói rendet tartanak az üzemben

SaCon® biztonsági konténerek a MEWA törlőkendők tárolására

A tiszta munkához rendet kell tartani az üzemekben és a műhelyekben. Különösképpen így van ez mindazokon a helyeken, ahol folyamatosan használják a MEWA törlőkendőit: a nyomdákban, ahol festékeket kell eltávolítani, a gépjárműjavító műhelyekben, ahol tűzveszélyes olajszármazékok csöpögnek vagy az esztergagépek közelében, ahol fémforgácsokat kell letörölni. De hová kerüljenek a tiszta és – főleg – a használt törlőkendők, hogy ne legyen keveredés, és a tűzvédelmi szabályok betartásán se essen csorba? Semmiképpen sem dobhatjuk őket a háztartási hulladékok közé. A probléma megoldása a MEWA többször felhasználható törlőkendő-szolgáltatásához külön kifejlesztett SaCon® biztonsági konténerek alkalmazásában rejlik.

A MEWA SaCon® (a név az angol Safety Container, azaz biztonsági tárolóedény rövidítéséből született) tárolói nemcsak rendet tartanak az üzemekben, hanem kimondottan a használt törlőkendők által felszívott veszélyes anyagok biztonságos tárolására fejlesztették ki őket.

Az olajszármazékok, hűtőfolyadékok vagy más veszélyes anyagok letörlésére használt törlőkendőket abba a SaCon® edénybe kell dobni, amelyet a szennyezett kendők gyűjtésére készítettek oda. A tiszta kendőkkel teli másik tárolóból pedig azonnal ki lehet venni egy másik, tiszta törlőkendőt, amellyel folytatni lehet a munkát. A MEWA gépjárművezetők előre megbeszélt időpontokban elszállítják a piszkos kendőket tartalmazó edényt, és hoznak helyette egy többször felhasználható, tiszta kendőkkel teli konténert. Az anyagok magas minőségi színvonalat képviselnek, a folyamat környezetbarát, és mindez a MEWA textilmenedzsment szolgáltatásának keretében történik.

A SaCon® biztonsági edényeknek azonban további előnyei is vannak. „Minden üzemben vannak olyan anyagok, amelyek papír vagy textília és oxigén együttes környezetében meggyulladhatnak. Amikor az üzemi szennyeződéseket feltöröljük, a tisztításra használt anyag teleszívja magát oldószerrel vagy olajjal. Ha ezeket fedetlenül, egymásra dobálva tároljuk, oxigénnel érintkezve kigyulladhatnak.  Ez bármilyen tisztítási megoldás esetében megtörténhet – akár papírt, akár textíliát használunk erre a célra. A SaCon® biztonsági tárolók megszüntetik ezt a veszélyt – mondta Horváth László, a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője.

A gurítható, légmentesen záródó SaCon® edények a MEWA törlőkendőrendszer alapvető részét képezik, és speciálisan a MEWA törlőkendőinek gyűjtésére, biztonságos tárolására és szállítására fejlesztették ki őket. A tárolók megfelelnek a veszélyes áruk csomagolására vonatkozó hatósági előírásoknak, és ellenálló műanyagól készülnek. Így hosszú ideig használhatók – ez ismét egy olyan tulajdonság, amely megfelel a fenntarthatóság környezetbarát alapelvének. A tárolókat két változatban használják: a standard verzió mellett van egy antisztatikus modell is, amely a robbanásveszélyes helyiségekben történő alkalmazást szolgálja.

Elérhetőség

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest