A magyarországi MEWA 930 ezer forinttal támogatja a budakeszi önkéntes tűzoltókat

A már 21 európai országban jelenlévő német MEWA mindenütt kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy aktív tagja legyen a helyi közösségnek. Az ipari törlőkendőrendszeréről ismert vállalat székhelye Magyarországon a Budapest agglomerációjában található Budakeszin van.

Budakeszi, 2018. június 19. – A MEWA textilszolgáltató vállalat 930 ezer forint értékű adománnyal támogatja a budakeszi önkéntes tűzoltókat. Horváth László, MEWA magyarországi cégének ügyvezetője Budakeszin, a vállalat székhelyén a tűzoltók és a dolgozók képviselői előtt nyújtotta át a támogatást jelképező csekket Hidas Mátyásnak, a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének. Az összeg az önkéntes tevékenység folyó költségeinek fedezését szolgálja.

„Budakeszi közössége tagjának tekintjük magunkat, és nemcsak azzal, hogy munkahelyeket teremtünk és adót fizetünk, hanem abban az értelemben is, hogy szeretnénk támogatni a közösségi célú tevékenységeket” – emelte ki Horváth László ügyvezető. „Köszönjük a MEWA-nak a támogatást, hiszen a községben letelepedett vállalatok adományai elengedhetetlenek tevékenységünk fenntartásához” – mondta Hidas Mátyás a csekk átadásakor.

Az önkéntes tűzoltók egyesületét 2015 áprilisában alapították. Járműveikkel és szakmai tudásukkal tűzoltási és egyéb mentési akciókban vesznek részt, ami hozzájárul a község biztonságának növeléséhez. Ezen kívül képzési és megelőzési feladatokat is ellátnak.

A magyar MEWA vállalat központja tíz éve van Budakeszin. A cég legfontosabb tevékenysége a teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatás, amelyhez a törlőkendőket egész Magyarország területére Budakesziről szállítják ki. Nemzetközi nagyvállalatként a MEWA nagybetűkkel írja a társadalmi felelősségvállalás témáját: minden MEWA üzem egyidejűleg a szomszédokból, dolgozókból és családjaikból álló helyi közösség része. A vállalat regionális elkötelezettségén keresztül tesz eleget társadalmi felelősségvállalási feladatainak.

Képek letöltése

Hidas Mátyás (balra) és Horváth László (jobbra).

Piros járművek – a tűzoltók és a MEWA részéről is

Elérhetőség