A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

A MEWA egymilliárd törlőkendőt mosott ki tavaly

A napokban volt a környezetvédelem világnapja. A fenntartható jövőhöz számtalan aprósággal is hozzá lehet járulni: például azzal, ha eldobható papírtörlő helyett többször felhasználható tisztítókendőt használunk. Sok kicsi sokra megy: jól szemlélteti ezt az ipari törlőkendő-szolgáltatásokkal foglalkozó, Európában piacvezető német központú MEWA, amely 2017-ben már több mint egymilliárd törlőkendőt mosott ki.  

Budapest, 2018. június 20. - Több mint egymilliárd ipari törlőkendőt mostak ki, szárítottak meg, majd alapos minőségellenőrzés után szállítottak vissza a MEWA partnereihez 2017-ben. Ezzel a vállalat túlszárnyalta 2016-os rekordját, amely 980 millió kendő volt. „Azért örülünk nagyon, ha növekszik a teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatásunk iránti kereslet, mert ez azt jelzi, hogy egyre több vállalat és üzem érdekelt abban, hogy fenntartható megoldást találjon gépei és berendezései folyamatos tisztán tartására” – mondta Horváth László, az immár több mint tíz éve Magyarországon is sikeres vállalat ügyvezetője.

A MEWA törlőkendő-szolgáltatásának sikerével kapcsolatban néhány adat.

  • 114 millió törlőkendőt gyártottak egy év alatt a cég saját szövödéjében, a németországi Immenhausenben. A MEWA azon kevés szolgáltató közé tartozik, amelyek saját maguk állítják elő a törlőkendőket – így folyamatosan megőrizhető a magas minőségi színvonal.
  • Naponta 2,7 millió dolgozó használja Európában a MEWA többször felhasználható ipari tisztítókendőit gépek és berendezések tisztítására.

  • Közel 130 ezer vállalkozás bérel a szolgáltatás keretében ipari törlőkendőket a MEWA-tól – akadnak közöttük kis műhelyek éppen úgy, mint hatalmas iparvállalatok.

A többször használható törlőkendő-szolgáltatás a fenntarthatóságot szolgálja, és megkönnyíti az üzemek életét. A textil ipari törlőkendőket kiviszik az ügyfelekhez, megállapodás szerinti időpontokban elhozzák, kimossák, majd minőségellenőrzés után visszaszállítják. Mindez az erőforrásokkal történő takarékoskodás jegyében történik, mert a környezetvédelem a MEWA vállalati stratégiájában prioritást élvez. A MEWA saját technológiai fejlesztéseivel aktívan részt vett a textilszolgáltatási ágazat környezetvédelmi színvonalának javításában. A céget a „Német piacvezetők lexikonjában” 2011 óta az ágazat legjobb vállalataként jegyzik.

A teljes körű törlőkendőszolgáltatás 21 országban elérhető, 2017 óta Portugáliában és Romániában, sőt 2018-ban beléptek a brit piacra is.

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest