A cookie-k használata

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal igénybevétele által beleegyezik ezek alkalmazásába. Részleteket itt talál.

Arbeitskleidung

Az első benyomás legyen egy tiszta üzem!

A MEWA segít az üzemvezetőknek

A MEWA segít az üzemvezetőknek

Az üzemi hétköznapokban a takarítás nem kellene kiemelt téma legyen. Mégis a munkaidő jelentős részét fordítják erre, többek között azért, mert komplex jogszabályi előírások szabályozzák a veszélyes hulladékok kezelését. Ezen kívül egyre fontosabb igény, hogy látogatók érkezésekor az üzemek rendezett, tiszta benyomást keltsenek.

Az üzemek tisztaságának tekintetében az üzemvezetőkre komoly feladat hárul: be kell tartsák a veszélyes anyagok kezeléséről, a környezet védelméről és a munkavédelemről szóló jogszabályokat. Az üzemvezető felelőssége, hogy mindez minimális emberi erőforrásráfordítással, gazdaságosan valósuljon meg.

Először is olyan tisztítóanyagokat kell használni, amelyeket a dolgozók elfogadnak és folyamatosan rendelkezésre állnak. Így tudjuk az üzemi takarítás logisztikai költségeit minimálisra csökkenteni.

Olyan korban élünk, amikor a hulladékok keletkezésének elkerülése és a gazdálkodás fenntarthatósága érdekében egyre takarékosabban bánunk a kenőolajokkal és -anyagokkal. Egyre népszerűbbek az automatikus tisztítóberendezések is. Az üzemek többségében a szennyeződések eltávolítását azonban még mindig kézi erővel végzik. Ehhez kapcsolódóan felmerül a kérdés: milyen törlőkendők a legalkalmasabbak erre, illetve melyeket a legkönnyebb kezelni? Papírból készült eldobható tisztítókendőket, rongyokat vagy többször felhasználható tisztítókendőket alkalmazzunk? Ha az üzemi takarítás igényeivel vetjük össze, a többször felhasználható törlőkendők – például azok, amelyeket a MEWA textilszolgáltató kínál – sok előnnyel rendelkeznek.

  • Használatukkal betartjuk a törvényi előírásokat.
  • A veszélyes anyagokkal kapcsolatos felelősség a textilszolgáltatót terheli.
  • A törlőkendőrendszer használatával az emberi erőforrások 30 százaléka megtakarítható.
  • A törlőkendők nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, és mindig rendelkezésre állnak.
  • A kapcsolódó logisztikai feladatokat – begyűjtés, mosás, szállítás – a textilszolgáltató végzi el.

Ráadásul rend lesz az üzemben. A MEWA többször felhasználható törlőkendőit kifejezetten erre a célra kifejlesztett biztonsági edényekben szállítják és tárolják. Az üzem számára ez plusz rendezettséget és tisztaságot jelent. A MEWA biztonsági konténerei jóval rendezettebb benyomást keltenek, mint az összevissza heverő, eldobható anyagokat tartalmazó zsákok.

Kevés olyan technológia van, melyhez nem használhatók a többször felhasználható törlőkendők. Ha például kimoshatatlan szennyeződéseket –ragasztóanyagokat, szilikont vagy lakkot – kell felszívni, akkor egyszer használatos törlőkendőkre van szükség. „Többször felhasználható törlőkendőink szinte minden felhasználási területen bevethetők” – hangsúlyozza Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője. A MEWA törlőkendőinek választéka a durvább szennyeződések esetén alkalmazható robusztus törlőkendőktől az érzékeny felületeken használható textíliákon át az egészen finom tisztítási feladatokra kifejlesztett tisztítókendőkig terjed.

Úr Náray Vilmos

Live PR

Bocskai út 77-79

1113 Budapest