gyakran keresett

  • Mewa törlőkendők
  • olajfelfogó szőnyegek
  • alkatrésztisztító berendezések
  • Mewa felmosófejek
az áttekintéshez

A fenntarthatóság elve 113 éves Mewa örökség - Textilágazati megatrend: „Textilsharing”

2021. február 1.
törlőkendőkfenntarthatósága vállalat
A MEWATEX® törlőkendő igen ellenálló, nehezen szakad, felszívja az olajos zsíros szennyeződéseket és eltávolítja a fémforgácsot (Fotó: Mewa)

Ami 113 évvel ezelőtt még forradalmi gondolatnak tűnt, ma már mindennapi valóság: a megosztáson alapuló ipari törlőkendő-szolgáltatás kiváló ár-érték arányt képvisel, és környezetvédelmi szempontból sem kifogásolható. Szóba sem kerülhet, hogy használat után eldobjuk a törlőkendőket, hiszen ez nemcsak környezetkárosító lenne, de költségszempontból sem hatékony. Nemcsak a végfelhasználók veszik egyre inkább igénybe a megosztáson alapuló szolgáltatásokat, hanem újabban az ipari üzemek és a műhelyek is egyre jobban megbarátkoznak ezzel a gondolattal. A lényeg: a vállalat törődjön inkább azzal, amihez ért, és nem kell az üzemi textíliákhoz kapcsolódó feladatokkal, a beszerzéssel, tárolással és mosással foglalkoznia.

Budapest, 2021. február 1. – Még néhány évvel ezelőtt is jellemző volt, hogy sok vállalat nem törődött az erőforrások pazarlásával és a kapcsolódó többletköltségekkel. Megvették az egyszer használatos papírtörlőket vagy rongyokat, amelyeket használat után kidobtak. Egy ideje azonban tart már egy olyan folyamat, amelynek lényege a birtoklás helyett a megosztás, és amelyet a „carsharing”-hez hasonlóan akár „textilsharing”-nek is nevezhetnénk. Ennek a rendkívül hatékony megoldásnak az egyik úttörője a Mewa, amely lényegében 1908 óta nyújtja megosztáson alapuló szolgáltatását. Az egyszerű - ám zseniális – alapötlet: a törlőrongyokat a cég kiszállítja, használat után begyűjti, kimossa, majd visszaviszi a rendeltetési helyére. Ezzel kíméli az erőforrásokat és nem termel hulladékot. Ráadásul a felhasználóknak sem kell foglalkozniuk az egésszel: pénzt és időt takarítanak meg.

A Mewa piacvezetőként élenjáró a rendszer alkalmazásában

A Mewa rendszerével – amely nélkül ma már aligha lehet elképzelni az ágazatot – egy globális trend élén áll. Ügyfélként az iparvállalatok és a kisüzemek egyaránt folyamatosan profitálnak a Mewa tapasztalataiból, amelyeket a többször felhasználható ipari törlőkendő-szolgáltatás területén szerzett. A törlőkendőrendszer úgy működik, hogy a Mewa elszállítja a szennyezett törlőkendőket és tisztákat hoz helyettük – a biztonságos és praktikus SaCon® tárolóedényekben.

Rendszerszintű szolgáltatás

A textilmegosztás mögött rejlő erőforráskímélő folyamatok és hatékony szolgáltatási körforgás nagy mértékben szolgálja a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyét. A Mewa minősített textilszolgáltatóként ipari üzemek és kisebb műhelyek beszállítója. A jelenlegi koronavírus-járvány fényében a szokásosnál is fontosabb téma a higiénia, a tisztaság és a mikrobiológiai biztonság. A Mewa törlőkendőmosási folyamatait már a Covid-időszak előtt is úgy tervezték meg, hogy tökéletesen deaktiválják a vírusokat. Ez a szolgáltatás minden olyan ágazatban nagyon fontos, ahol a higiéniának kiemelt szerepe van. Higiéniailag kifogástalan törlőkendőivel a Mewa külső szolgáltatóként járul hozzá ahhoz, hogy a rendszerek működéséhez elengedhetetlen gyártási, kereskedelmi vagy egyéb ipari területeken az emberek dolgozni tudjanak, a gépek ne álljanak le, a járművek karbantartását és tisztítását el lehessen végezni.


kép- és filmanyag


Sajtókapcsolat


Live PR

Náray Vilmos Telefon: +36 30 448 5215 naray@livepr.hu

Puskás Tivadar út 3. 2040 Budaörs


az áttekintéshez