ABE-G04-Sortieranl-9.tif

A MEWA több

TÖBB higiénia, TÖBB előny - ez a MEWA TÖBButas rendszere

Egy tiszta TÖBButas megoldás előnyTÖBBlettel

  • Megbízható higiénia és ellátási biztonság

  • A teljeskörű szolgáltatás időt és költségeket takarít meg

  • Több, mint 1,2 millióan viselnek MEWA munkaruházatot

  • Egész Európában - és az Ön közelében

Higiénia, fenntarthatóság, biztonság – manapság fontos témák. Számunkra azonban semmiképp nem újak, hanem több, mint 111 éve családi vállalkozásunk üzleti modelljének központi alkotóelemei. Mi testesítjük meg a „Made in Germany” fenntartható textilmenedzsmentet tanúsított minőséggel és jelentős innovációs erővel.A higiénia mesterségünk címere. És a mi szolgáltatásunk az Ön kényelmét szolgálja. Elhozzuk, kimossuk, javítjuk, raktározzuk – mindezt és még sok minden mást átvállalunk Öntől a MEWA többutas rendszerének keretein belül. A többutas több értéket hordoz – próbálja ki!

Amit a témáról tudni érdemes
KrL_liefern_1200x1200.png
Kiszállítás
MTS_Nutzen-lagern_1200x1200.png
Használat és tárolás
KrL_holen_1200x1200.png
Összegyűjtés és elszállítás
KrL_hygienisches-waschen_1200x1200.png
Mosás és szárítás
KrL_pruefen-ersetzen_1200x1200.png
Ellenőrzés és csere

Kiszállítás

A szervizes járművezetőnk a megállapodott szállítási ütemben látja el Önt tiszta tisztítókendőkkel.

Használat és tárolás

Használat után a tisztítókendőket a szabály szerint a MEWA biztonsági konténerekben kell tárolni. Biztonságos tárolást és szállítást garantálnak.

Összegyűjtés és elszállítás

A szervizes járművezetőink a fixen egyeztetett időpontokban frissre cserélik a szennyes tisztítókendőket.

Mosás és szárítás

Tisztítókendőink a használattól függően akár 50 alkalommal is kimoshatók és újra használhatók. És ez rendkívüli módon védi az erőforrásokat és a környezetet.

Ellenőrzés és csere

A bérleti konstrukcióban a sérült tisztítókendőket automatikusan kiválogatjuk és cseréljük: így Önnek mindig friss tisztítókendők állnak rendelkezésre.

Tanúsított higiénia és tisztaság

01
HIGIÉNIA ÉS TISZTASÁG

A MEWA valamennyi üzeme, amelyben ipari textíliáinkat mossuk, a textilhigiéniai wfk-pecsétet viseli – ez egy olyan tanúsítvány, amellyel a textíliákat higiéniailag érzékeny területek, mint az egészségügy vagy az élelmiszeripar is fenntartások nélkül használhatják. Szigorú RABC-szabványok szerint dolgozunk, hogy valamennyi érvényes törvényt, irányelvet és normát következetesen betartsunk, mindenekelőtt a DIN 10524-et (élelmiszer-higiénia) és a DIN EN 14065-öt (mikrobiálisszennyezés-ellenőrző rendszer). Ez minden textíliánkra érvényes. Mi egy szerelő munkaruházatát is olyan higiénikusan tisztára mossuk és fertőtlenítjük, hogy azzal elméletileg akár kolbászt is tölthetne.

Természetesen az élelmiszer-higiénia nem minden szakmában szükségszerű. Mégis egy olyan követelmény ez, amit mi magunknak kitűztünk. Igényünk, hogy ne csupán a minimális követelményeknek feleljünk meg, hanem mindenkor a minőség és a higiénia maximumát érjük el. Ennek megfelelően integráltuk teljes folyamatláncunkat – az elhozataltól, mosástól, szárítástól és kisimítástól az összekészítésig, kiszállításig és helyére készítésig – minőségirányításunkba.

Az élelmiszerbiztonsági, a munkavédelmi és a környezet- és vízhigiéniai rendelkezések mellett különösen fontos számunkra a fertőzésvédelem. Az ipari mosóberendezéseinkben konstansan magas hőmérsékleteken történő mosás által – a munkaruházat esetében 60 °C és 70 °C között, a törlőkendők esetében ez 90 °C – úgymint fertőtlenítő mosási eljárások alkalmazása által teljes mértékben elpusztulnak a csírák és vírusok. A textíliáknak ez a reprodukálható mikrobiológiai minősége háztartási környezetben történő mosás által nem biztosítható. A higiénia komoly téma. Hagyatkozzon ezért tanúsított minőség- és higiéniairányításunkra! Hagyatkozzon ránk, mint higiéniaprofira.

Ellátási biztonság rendszerszempontú jelentőség által

02
RENDSZERSZEMPONTÚ JELENTŐSÉG

Akár élelmiszer-előállítás és -kereskedelem, ipar és kézműipar, energiaellátás és közlekedés vagy egészségügyi intézmény – mindenütt viselnek MEWA munkaruházatot vagy védőruházatot, vagy használják törlőkendőinket, törölközőtekercseinket úgymint más termékeket széles kínálatunkból. Összesen több mint 190.000 vállalat hagyatkozik a MEWA higiéniailag kifogástalan üzemi textíliáival való ellátásra. Ezzel a MEWA fontos szerepet játszik a létfontosságú infrastruktúra számos ágazata számára az ellátási lánc fenntartásában. Bizony, nem csak a higiénikus munkaruházat lényeges – a törlőkendőkkkel való folyamatos ellátás is elengedhetetlen sok vállalkozás számára, például az ipari üzemek számára: Ha a gépeket nem lehet tisztítani, hosszú távon nem lehet a termelést sem fenntartani.Röviden: A MEWA termékei és szolgáltatásai fontos részét képezik az alapellátásnak, ezért ezen rendszerek fenntartása szempontjából alapvető jelentőségűek. Ennek megfelelően Ön profitál a teljes mértékben megbízható higiéniai-, munka- és ellátási biztonságból, még kihívásokkal teli keretfeltételek mellett is. Biztonságos sziklaszirt vagyunk az Ön számára, bármilyen hullámok közt.

A többutas rendszer időt és költségeket takarít meg

03
TÖBBUTAS RENDSZER

Valamennyi MEWA-textília – a munkaruházattól és védőruházattól törlőkendőkön és olajfelfogó szőnyegeken át a belépőszőnyegekig és a védőhuzatokig – hosszú élettartamú, körforgásos rendszerben áll rendelkezésre, és sokszorosan újrafelhasználásra kerül. Így fenntartható alternatívája a rövid élettartamú trend- vagy egyszer használatos textíliáknak. Eközben minden munkatárs a „saját“ ruháját kapja vissza.Akár kisipari műhely, akár ipari konszern – a MEWA többutas rendszere professzionális, teljes körű szolgáltatást nyújt bérleti alapon, bármilyen jellegű és méretű vállalkozás számára, tanácsadással együtt. Melyik törlőkendő az Önnek megfelelő? Milyen védőruházat szükséges az Ön alkalmazási céljához? Hány törlőkendőre vagy munkaruházatra lesz szükség? Szakértelmünkkel támogatjuk Önt a megfelelő munkaruházat és üzemi textíliák kiválasztásában, és gondoskodunk arról, hogy azok megbízhatóan és pontosan kerüljenek elhozatalra, mosásra, ápolásra, és vissza Önhöz. Kopás vagy sérülés esetén szakszerű javítást vagy cserét végzünk, mert ez is a szolgáltatásunk része. Valamennyi szolgáltatás egy kézből kerül ki, ugyanúgy, mint a teljes logisztika házhoz-szállítással együtt.Ezzel rengeteg szervezési feladatot veszünk át Öntől, amelyek időigénye nem elhanyagolható. Példának okáért átvállaljuk a láthatósági védőruházat rendszeres funkcionális ellenőrzését, személyi- vagy méretváltozások esetén az alapkészlet módosítását, és gondoskodunk az összes vonatkozó higiéniai- és környezetvédelmi szabványnak való megfelelésről. Ön a költségek tekintetében jobban jár azzal, hogy a textíliák megvásárlása helyett a többutas rendszerrel kevesebb tőkét köt le, és megtakarítja a raktározási- és ártalmatlanítási költségeket.Egy további előny: Európa-szerte tevékeny vállalatcsoportként nem függünk globális szállítási láncoktól vagy alvállalkozóktól, hanem egy megbízható ellátási hálózatra hagyatkozhatunk. Európai (elsősorban németországi és belgiumi) központi beszállítóinkkal és konfekcionálókkal dolgozunk, ruházati termékeinket főleg Belgiumban és Portugáliában állítják elő, a MEWA törlőkendők pedig kizárólag saját, németországi szövödénkből származnak. Kollekcióink tekintetében garantáljuk, hogy azok több éven keresztül változatlan minőségben, színben és formában rendelkezésre állnak. Ezáltal Ön profitál az ellátás biztonságából, és bízhat abban, hogy üzemi textíliái a megállapodás szerinti időpontban és változatlan minőségben állnak rendelkezésére. Többutas rendszerünk minőséget, higiéniát, az igényeinek való pontos megfelelést és megnyerő megjelenést nyújt, hosszú távon.

Fenntarthatóság környezetvédelem és az erőforrások kímélése által

04
FENNTARTHATÓSÁG

Az utóbbi években a fenntarthatóság egyre jelentősebb társadalmi témává fejlődött. A MEWA esetében viszont a fenntarthatóság már mindig is a vállalati filozófiához tartozott. Már több mint 111 éve, amikor a megalapításhoz vezető ötlet megvalósult, miszerint egy textil-körforgásos rendszer keretein belül a törlőkendőket nem eldobjuk, hanem újrahasználjuk, szorosan összekötöttük a fenntarthatóság elvét vállalati értékrendünkkel. Számunkra ennek részét képezi a felelősségteljes és körültekintő gazdálkodás, a környezet és az erőforrások kímélése, fair és biztonságos munkakörülmények teremtése, úgymint az értékorientált viselkedés Önökkel, ügyfeleinkkel, és a társadalommal szemben. 2013-ban a MEWA ezért megkapta a Német Fenntarthatósági Díjat a „Legfenntarthatóbb termékek / szolgáltatások – TOP 3” kategóriában. Ez a legnagyobb ilyen jellegű kitüntetés Európában. És szintén nagyon büszkék vagyunk a nemzetközi, ISO 14001 szerinti környezetvédelmi tanúsítványra, melyet 1997-ben az ágazat első vállalataként kaptunk meg, úgymint az ISO 50001 szerinti energiamenedzsmentrendszer-kitüntetésre is.De semmiképp nem pihenünk ezeken a kitüntetéseinken, hanem folyamatosan kutatjuk, mit optimalizálhatunk egy még fenntarthatóbb termelés érdekében. A mosási folyamatok keretében egy speciális kaszkádtechnológiát alkalmazunk a mosóvíz szűréséhez, feldolgozásához és többlépcsős újrafelhasználásához, minek következtében a lehető legkevesebb friss vizet vesszük igénybe. Egyúttal minimalizáljuk a szennyvízmennyiséget is. Továbbfejlesztések révén olyannyira javítottuk a szennyvízfeldolgozás technikáját, hogy jelenleg 99,8 százalékos tisztítási fokot tudunk elérni. Ezzel a MEWA a vízvédelem területén messze meghaladja a törvényi előírásokat és az ágazatra jellemző normákat. Valamennyi mosószerünk biológiailag lebomló, és az erőforrások tekintetében a lehető legkíméletesebben vetjük be őket, úgy, hogy mennyiségük és összetételük minden mosásnál a textíliák szennyezettségétől függően kerül beállításra.Ezen felül folyamatosan dolgozunk azon, hogy optimalizáljuk folyamataink energiafelhasználását és energiahatékonyságát, például a kimosott szennyeződések, főleg recycling-olajok, termikus felhasználásával, amelyek szárító- és mosóberendezéseink energiaigényletének 80%-át fedezik. A termikus újrafelhasználás alkalmával keletkező távozó levegőt csak innovatív füstgáztisztító rendszerek által végzett alapos tisztítást követően vezetjük ki. Itt is igaz, hogy nem csak betartjuk, de alatta maradunk a törvényileg megkövetelt kibocsátási határértékeknek. Végül pedig a textíliák szállításánál és tárolásánál ügyelünk arra, hogy üzemanyagtakarékos járműveket és újrahasználható anyagokat használjunk, például textil szennyeszsákokat és saját fejlesztésű biztonsági konténereket, amelyek nem csak rendkívül hosszú élettartamúak, hanem egyszerre megfelelnek minden balesetmegelőző- és veszélyesáru-előírásnak is.Fenntartható folyamataink és anyagaink listája hosszú. Összességében az a célunk, hogy mindig jobbak legyünk, mint amit a törvényhozó megkövetel. Ha textil termékeinkre és szolgáltatásainkra hagyatkozik, nem kell többet környezetvédelmi- és ártalmatlanítási előírások miatt törnie a fejét – ezt az előnyt nem élvezheti egyutas textíliák használata esetén. Rendszer-összehasonlítások és ökológiai auditálások különben azt mutatták, hogy az erőforrások felhasználása egyutas tisztítóanyagok esetében ötszöröse, de akár nyolcszorosa is lehet egy többutas elvű rendszerrel szemben. A MEWA fenntartható, többutas textíliái mellett történő döntésével segíti a természet és a környezet fenntartását és a természetes erőforrások felhasználásának minimalizálását.

Regionális szolgáltatás Európa-szerte – „Made in Germany” védjeggyel

05
REGIONÁLIS SZEMPONT

Egy német családi vállalkozás több mint 111 éve tartó sikertörténettel. Ugyanakkor Európa vezető textil-menedzsment szolgáltatója 45 telephellyel 14 országban. Nemzetközi méretek és regionális közelség – a MEWA mindkettőt nyújtja Önnek. 1908-as alapításunk óta tartó növekedésünk ellenére megőriztük a családi vállalkozás szellemiségét és kultúráját, hosszú távon és megfontoltan tervezünk és cselekszünk, és szeretnénk értékeket továbbadni a következő generáció számára. Egy tapasztalt konszern megbízhatóságát kínáljuk, személyes helyszíni szolgáltatással. Minden régióban helyi kapcsolattartók által nyújtott rugalmas szolgáltatási struktúrával gyorsan és egyedien tudunk foglalkozni igényeivel, és ugyanúgy tudunk helyi, mint nemzetközi megoldásokat kínálni. Ön profitál abból, hogy a MEWA valamennyi üzemében változatlanul magas szolgáltatási-, minőségi- és környezetvédelmi normák uralkodnak – bárhol veszi is igénybe a MEWA szolgáltatását.Egy innovációs éllovas „Made in Germany” feltalálószellemmel – ez is a MEWA. A vállalat saját termékfejlesztéssel bír új kollekciók, fazonok és funkcionalitások kreálásához, sok innovációval a környezetvédelmi-, folyamat- és textiltechnológia terén, amelyek neves intézményekkel és külső szakértőkkel való együttműködésekből jöttek létre – így váltunk ágazatunk úttörőjévé. Kompetensen, őszintén, egyenlő félként találkozunk – a MEWA-nál jó kezekben van.

A MEWA-közösség – Együtt többek vagyunk

06
KÖZÖSSÉG

Fenntartható és fair, a legmagasabb minőség és tanúsított higiénia, gazdaságos és professzionális – mindez csak azért működik, mert igazán sokan vagyunk.

Nap mint nap emberek milliói gondoskodnak arról, hogy Európa vezető textilmenedzsment-szolgáltatójaként a MEWA pozíciója folyamatosan erősödjön – méghozzá úgy, hogy elkötelezetten dolgoznak a MEWA-nál, vagy a MEWA munkaruházatát hordják, törlőkendőket, belépőszőnyegeket vagy egyéb MEWA termékeket és szolgáltatásokat használnak.

Mi mindannyian együtt, nagy MEWA-közösségként teszünk az erőforrások védelméért és továbbfejlesztéséért. Együtt többek vagyunk.