Az árucikket hozzáadtuk a bevásárlólistához

A bevásárlólistához

Ön tisztára töröl és veszélymentesen tárol, mi biztonságosan szállítunk és higiénikusan tisztára mosunk – így működik a MEWA törlőkendő-rendszere

  • A világ legjobb tisztítókendője

    2011 óta világvezetők vagyunk az újrahasználható tisztítókendők területén.

  • A durvától egészen a finomig

    A MEWA tisztítókendőket négy különböző szövetminőségben kínáljuk – a felhasználási célnak és az Ön igényeinek megfelelően.

  • A tökéletes biztonság

    A kendők szállításához és tárolásához a saját fejlesztésű biztonsági konténereket, a SaCon® konténereket használjuk.

A MEWA törlőkendő-rendszerrel mindig a megfelelő törlőkendő van kéznél – és többé nem kell az utánpótlás beszerzésén, vagy a kendők ártalmatlanításán törnie a fejét. Az Önnel egyeztetett ütemben kiszállítjuk a tiszta kendőket, elhozzuk a szennyezett kendőket, melyeket aztán környezetbarát módon mosunk csúcsmodern berendezéseink segítségével.
A MEWA törlőkendőket legalább 15 percen keresztül mossuk 90 °C-os mosási hőmérsékleten. Ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy minden csíra teljesen elpusztult. A Robert Koch Intézet definíciója szerint a termikus fertőtlenítéshez elegendő egy 10-perces időintervallum 90 °C-on.

Bértextíliáinkat a fertőzésvédelem, az élelmiszerbiztonság, a környezetvédelmi és vízvédelmi higiénia és a munkavédelem követelményei szerint kezeljük. Mindeközben figyelembe vesszük valamennyi aktuálisan érvényes törvényt, irányelvet és normát. Textíliáinkat validált mosási eljárással kezeljük. Ez azt jelenti, hogy a textíliák előkészítésére, a folyamat dokumentálására és az eredmény ellenőrzésére előírások vonatkoznak. Ellenőrző rendszerek biztosítják, hogy a textíliák az ügyfeleinknek történő átadáskor mentesek minden higiéniai szempontból releváns mikroorganizmustól, beleértve a potenciális kórokozókat is. A MEWA valamennyi üzeme, ahol munkaruházatot is kezelnek, rendelkezik az RABC-rendszer szerinti tanúsítvánnyal.

A MEWA rendszer keretében a szennyezett kendők tárolásának és szállításának logisztikai kihívásait is a veszélyes anyagokra vonatkozó előírások betartásával vállaljuk át Öntől. A MEWA SaCon® biztonsági konténereket speciálisan a MEWA törlőkendők gyűjtésére, biztonságos tárolására és szállítására fejlesztettük ki. A SaCon® gördíthető és egymásra rakható, a BAM (Német Szövetségi Anyagkutató és -ellenőrző Hivatal) által engedélyezett veszélyesáru-csomagolás. A konténer légmentesen záró fedele védelmet nyújt a tűzveszéllyel szemben.

Amit a témáról tudni érdemes

A MEWA vezető textilipari szolgáltató az Ön közelében

01
A MEWA vezető textilipari szolgáltató az Ön közelében

Kis- és közepes üzemek is jó helyen tudhatják magukat a MEWA-nál. A textilszolgáltató tanácsot ad az üzemi textíliák kiválasztásában, és átvállal minden a mosással kapcsolatos feladatot, „hozzuk és visszük” szolgáltatással együtt. Az ügyfelek számára ez igazi tehermentesítést jelent, és azt a biztonságot, hogy minden releváns rendelet és irányelv (például munkahelyi biztonság, higiénia vagy környezetvédelem terén) teljesül.


A MEWA telephelyen dolgozó kapcsolattartók jól ismerik ügyfeleiket, és azonnal tudnak reagálni módosítási kérésekre. Rövid távolságok és személyes beszélgetések lehetővé teszik a MEWA-szolgáltatások egyszerű és gyors optimalizálását. Az ügyfél-kapcsolattartók ismerik a helyi adottságokat, és egy nyelvet beszélnek ügyfeleikkel. A MEWA csak Németországban 14 kirendeltséggel rendelkezik, összesen 14 országban van jelen saját telephellyel, ahol az adott régióból származó munkatársak látják el ügyfeleiket.


Kis- és közepes üzemek is profitálhatnak egy nemzetközi ágazatvezető kompetenciájából, termék- és szolgáltatási minőségéből, miközben helyben lévő személyes ügyfélszolgálatot élvezhetnek. Ezeknek az üzemeknek a MEWA-csoport mérete plusz biztonságot nyújt az ellátásukra nézve: Ha egy MEWA telephelyen a kapacitások határait súrolnák, bármikor besegíthet egy másik telephely. 


A MEWA közepes méretű családi vállalkozásként megbízható partner 


Méretei ellenére a MEWA megőrizte a családi vállalkozás szellemiségét és értékrendjét. Ügyfeleinkkel való bánásmódunk tiszteletteljes, bizalomteljes és átlátható. Nagyra tartjuk a kölcsönösen őszinte, nyílt és konstruktív kommunikációt – egyenrangú partnerként és megbízható szolgáltatóként tekintünk magunkra. A személyes szolgáltatói irányultság jellemzi minden egyes munkatársunkat.


A MEWA vállalati ügyfeleit átfogó szakértelemmel támogatja munkahelyi biztonság, előírások és szabványok terén. Eközben nem teszünk különbséget „kis” és „nagy” ügyfelek között. Nálunk az ember áll a középpontban. Magasszintű elkötelezettség és kölcsönös bizalom vezérli együttműködésünket. Ez családi vállalkozásunk lételeme.


Valamennyi MEWA telephely a helyi közösségnek is része, amely a szomszédokból, a munkatársakból és azok családjaiból áll össze. A MEWA kapcsolattartói maguk is a régió lakói, ezért tudják, milyen témák foglalkoztatják aktuálisan az ottani embereket. Ennek a közösségnek részeként szociális projektekben is részt veszünk, támogatjuk a sportegyesületeket, iskolákat, vagy a helyi tűzoltóságot. Képzést nyújtó üzemként is komolyan vesszük felelősségünket. Több mint 20-féle szakmát tanulhat nálunk ki a fiatal utánpótlás.

Törlőkendőink áttekintése: tisztítókendők, törlőkendők, nem szőtt kendők, univerzális kendők

02
Törlőkendőink áttekintése: tisztítókendők, törlőkendők, nem szőtt kendők, univerzális kendők

Mindegy, hogy klasszikus tisztítókendő, törlő-, nem szőtt- vagy univerzális kendő – semmi sem fontosabb a munkahely tisztaságánál. Annak érdekében, hogy minden törlés gyors és főleg hatékony legyen, a felhasználás céljának megfelelő kendőre van szükség. Hiszen a különböző felületek más és más kezelést igényelnek. Ezért a klasszikus tisztítókendők például különböző anyagokból, vastagságokban, színekben és méretekben kaphatóak. Nehéz eldönteni, hogy melyik az Ön igényeinek megfelelő törlőkendő? Ezen nem kell törnie a fejét. Erre van a MEWA ügyfélszolgálata. Személyesen és átfogóan tájékoztatjuk a különböző MEWA törlőkendőkről.


Akár a robusztus MEWATEX® minden esetre, az erős MEWATEX® PLUS az érzékeny felületekhez, a turbó felszívóerővel rendelkező MEWATEX® ULTRA érzékeny felületek tisztításához és polírozásához, vagy a gyakorlatilag szöszmentes, mikroszálas anyagú PROTEX® – teljes körű szolgáltatás keretében látjuk el Önt pontosan és megbízhatóan pont annyi kendővel, amennyire szüksége van. Ha pedig mosásnál azt állapítjuk meg, hogy egy kendő túlzottan szennyezett vagy kopott, automatikusan újra cseréljük.


Valamennyi MEWA-termék közül a MEWA törlőkendő-rendszerre leginkább igaz a „Made in Germany”. Magas minőségi normái alapján a MEWA a törlőkendő-rendszerre kapott többszörösen kitüntetéseket, 2011 óta pedig a „világszerte piacvezető a többutas törlőkendők szegmensében” minősítést viseljük. 


Minden MEWA-törlőkendő saját szövödénkben készül Immenhausenben (Kassel közelében). Ott berendeztünk egy kísérleti labort is, amelyben a törlőkendőket bevetésük előtt minőségükre és funkcionalitásukra ellenőrizzük. Egy MEWA-törlőkendő összesen 30 fonal- és kendővizsgálaton esik át. Ez az átfogó ellenőrzés egyedülálló a piacon. 


De nem csak maga a kendőrendszer a vállalat saját fejlesztése, a MEWA a szolgáltatás körül is folyamatosan innovációkon dolgozik. Ennek köszönhetően üzemeink legtöbb folyamat- és környezetvédelmi berendezése, mint a csőmosógépek, szárítók, minőségellenőrző pályák, szennyvíztisztítók vagy saját fejlesztésűek, vagy ismert berendezésgyártók termékei, melyeket a MEWA tudásának felhasználásával fejlesztettek tovább. 


Valamennyi bevetésre és valamelyik üzemünkben mosásra kerülő kendő minőségét ellenőrizzük az ügyfélhez történő visszaszállítás előtt. A kendőket az általunk fejlesztett biztonsági konténerben, a SaCon®-ban bocsájtjuk rendelkezésre. A kendők tárolására és szállítására szolgáló edények megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, valamint az ADR, azaz a veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai egyezmény (Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route) követelményeinek.


Több mint 110 éves tapasztalata által a MEWA kompetens partner, ha törlőkendőkről van szó. Tisztítókendők, törlőkendők, filcből készült vagy univerzális kendők? Kívánságainak és igényeinek megfelelő törlőkendőkkel látjuk el, bárhol, bármilyen törlőkendő-szükséglet merüljön is fel.

Strapabíró géptörlőkendők górcső alatt

03
Strapabíró géptörlőkendők górcső alatt

Ipari és kisipari berendezések, gépek és munkadarabok megfelelő tisztításához a géptörlőrongyok elengedhetetlen kellékek. De hogyan tüntethetők el legegyszerűbben a különbözőféle szennyeződések? Géptörlőkendők különböző variációkban léteznek, megkülönböztetjük például a szövött és a nem szövött filcanyagokat. A szövött géptörlőkendők durva fonalakból állnak. A nem szövött törlőkendők anyaga a filckészítés elve alapján vagy tűvel előállított, vagy kusza szálas rétegekből álló filc, vagy vízsugár által filcesített. Ezek természetes szálak, mint a pamut, a len, a bambusz és szintetikus szálak, mint a polipropilén és a poliészter keveréke.Bármelyik variánsról van is szó – minden géptörlőkendőnek jó nedvszívónak, nagy szakadásszilárdságúnak, formatartónak és hosszú élettartamúnak kell lennie. Ha a kendő a kritériumok bármelyikét nem teljesíti, vagy használat után már nem, a munkavállalók nem is fogják már használni. Hagyatkozzon ezért többutas törlőkendőkre praktikus teljes körű szolgáltatás keretében. Így nem csak az ipar, a kézműipar és a műhelyek számára legjobb géptörlőkendőket kapja, hanem egyben a kendők rendszeres mosását is. Ha egy kendő mosás után nem felel meg a MEWA minőségi követelményeinek, egyszerűen újra cseréljük.És mivel a MEWA egyet jelent a fenntarthatósággal, mosás közben kiszűrjük a szennyezett törlőkendőkből a szennyeződéseket és ezeket termikusan felhasználjuk. A pamutszöszök, melyek törlőkendőink előállításakor keletkeznek, szintén nem a hulladékban végzik, hanem szigetelőanyagként kerülnek felhasználásra az autóiparban.Ön törlőrongyokat használ, elsősorban olaj feltörlésére? Az olajos rongyokat nem csak környezetkímélő módon kell ártalmatlanítani, különleges szállítási és tárolási előírások is vonatkoznak rájuk, mivel veszélyes áruról van szó. Ez a vállalatokat sokszor nagy logisztikai feladat elé állítja, és többletköltségeket rejt. Javaslatunk itt is: a MEWA többutas törlőkendők praktikus teljes körű szolgáltatás keretében. Így nem csak gépei és berendezései maradnak tiszták, hanem a környezet is. Hiszen az ártalmatlanítás, a raktározás és a logisztika folyamatunkban professzionálisan szabályozottan folyik.Egyébként: Minden géptörlőkendőt magunk állítunk elő saját szövödénkben Immenhausenben. Másodpercenként 5 új kendő készül high-tech-szövőgépeinken, ez nagyjából napi 660.000 darab! Ez évente több mint 100 millió törlőkendőnek felel meg. Annak érdekében, hogy minden kendő megfeleljen a magas szintű követelményeknek, folyamatosan ellenőrizzük a minőséget.

Lehet mosni és tisztítani a tisztítórongyokat?

04
Lehet mosni és tisztítani a tisztítórongyokat?

Bármilyen tisztítókendő és univerzális kendő szerepe egyértelmű: a tisztítás. Használat után viszont megkerülhetetlenül felmerül a kérdés: Mit kezdjünk a piszkos ronggyal? Az interneten található tippek a törlőkendők tisztítására vonatkozóan mindent lefednek a „mikrohullámú sütőben felhevíteni”-től a „hideg vízben fürdetni”-ig. A segítőkész háztartási praktikák listája hosszú. Ami valóban okos és megoldásként számba vehető: többutas törlőkendők bérleti rendszerben. Így soha többé nem kell foglalkoznia a tisztítórongyok mosásának és tisztításának kérdéseivel, hiszen a MEWA törlőkendők bérlése esetén biztos lehet abban, hogy mindig kéznél lesznek a friss, tiszta törlőkendők.A gondos és alapos tisztításról jól kiérlelt mosási rendszerünk gondoskodik. Értünk a látható szennyeződések alapos eltávolításához csakúgy, mint a láthatatlan, higiéniai szempontból releváns mikroorganizmusok és szervetlen szennyeződések kiiktatásához. Folyamatosan figyelembe vesszük a tudomány és kutatás legújabb felismeréseit. Ennek érdekében szoros eszmecserét folytatunk textilszakértőkkel, úgymint releváns szövetségi hatóságokkal és -intézetekkel, mint a Robert Koch Intézettel (RKI).Törlőkendőink, mint valamennyi textíliánk validált mosási folyamaton mennek keresztül. Ez azt jelenti, hogy a textíliák előkészítésére, a folyamat dokumentálására és az eredmény ellenőrzésére előírások vonatkoznak. Ellenőrző rendszerek biztosítják, hogy a textíliák az ügyfeleinknek történő átadáskor mentesek minden higiéniai szempontból releváns mikroorganizmustól, beleértve a potenciális kórokozókat is.Az Ön számára ez azt jelenti, hogy mindig tiszta kendők állnak rendelkezésére. Kendőink ugyanis minden mosás után vizuális ellenőrzésen esnek át. Az erősen szennyezett és szakadt kendőket kézzel kiválogatjuk. Megvizsgáljuk a kendők súlyát is. A túl nehéz kendőket (rátapadt szennyeződések) és a túl könnyű kendőket (elkopott) kivonjuk a körforgásból. Végül a kendőket egy fémdetektor is átvizsgálja fémmaradványokra, és adott esetben elkülöníti ezeket.

A legjobb törlőkendők az ipar és a műhely számára

05
A legjobb törlőkendők az ipar és a műhely számára

Ahol keményen dolgoznak, ott nem csak forgács keletkezik, de olaj is csöpög, zsírok kenődnek, és mindenhol újra és újra kosz és piszok üti fel a fejét. Jó, ha ilyenkor kéznél van egy megfelelő tisztítórongy, vagy inkább egy ipari- illetve kézműipari törlőkendő, amely teljes munkát végez. És még jobb, ha nem kell foglalkozni a tiszta kendők utánpótlásáról sem.


Törlők a műhelyben: zsír és olaj erőteljes felszívása

Egy műhelyben mindennaposak a szervizelési, karbantartási, javítási és diagnosztikai munkálatok. Ehhez nem csak szerszámokra van szükség, hanem jelentős mennyiségű tisztítóanyagra is a kosz, piszok, olaj és zsír eltávolításához. A MEWA az Önök számára kínál műhelykendőket, melyek erőteljesen felszívják a zsírt és az olajat, vagy gyengéden políroznak és ápolnak.Így például a MEWATEX® törlőkendő – a tökéletes univerzális kendő. Alig 40 gramm önsúlyával minden további nélkül képes akár 90 ml nedvességet felszívni. Próbálja ki! Kipróbálhatja a MEWATEX® kendőket teljes körű szolgáltatás keretében 2 hónapon keresztül jutányos áron. Ha elégedett, az ismerkedésből lehet bérleti szerződés.Először tesztelje, majd bérelje - itt találja MEWA törlőkendő bemutatkozócsomagunkat


Ipari törlők: strapabírás forgács és olaj esetén

Minden nap szükség van rájuk, mindig frissen és tisztán kéznél kell lenniük: ipari törlők, melyek kibírnak egyet s mást. Robusztus forgács és olaj esetén, strapabíró és jó nedvszívó. Mindeközben az sem számít, milyen jellegű gépről van szó. Tiszta legyen. Erre vannak a MEWA törlőkendők – különböző szövetminőségekben a különböző igényekhez és felhasználási célokra.A jó nedvszívó képességű és strapabíró MEWATEX® megbízhatóan távolítja el az olajat, a festéket, az oldószert és a zsírt. Az érzékeny felületekhez a MEWATEX® PLUS való. Kíméletesen, gyengéden távolítja el a szennyeződéseket a szitanyomás és az alakítási eljárások területén, a felületkezelésben és a finommechanikában. A kendő kiváló minőségű pamutból készül, és a szoros szövésnek köszönhetően rendkívül kevéssé bolyhosodik. A kollekció harmadik törlőkendője a MEWATEX® ULTRA. Olyan helyeken használják, ahol lehetőleg pormentes felületre van szükség. Például felületek végső kezelése során, a villamos- és légtechnikában, pneumatikus berendezéseken végzett munkáknál, úgymint a gépjárműtechnika területén. Az optikai, az elektronikai és az élelmiszeriparban általában a PROTEX® törlőkendő kerül bevetésre. A szuperkényes felületek szupergyengéd tisztításához – maradéktalanul eltávolítja a zsíros nyomokat és az ujjlenyomatokat. Olyan ipari törlőkendőkre van szüksége, amelyek forgácsok és olajok esetén robusztusak? Ebben az esetben is jó döntést hoz, ha a MEWA törlőkendők mellett teszi le voksát. És ami a legjobb: Valamennyi ipari törlőkendőnket exkluzív módon praktikus teljes körű szolgáltatás keretében kapja, ami azt jelenti, hogy vele jár az elszállítás, mosás és kiszállítás is. Még kiegészítő tisztító kellékeket is tartunk választékunkban MEWA-ügyfeleink számára, melyek közvetlenül megvásárolhatók.


Törlőkendők nyomdák számára

Akár katalógusok, akár levélpapírok vagy magasfényű brosúrák – a nyomdában csak egy számít: a legeslegjobb nyomtatási eredmény. A precizitás és gondosság minden jó nyomdai munka alapkövetelménye. Ehhez nem csupán egy hibátlan nyomtatólemez, hanem kifogástalan tisztaságú nyomdagép is szükséges. Jó, ha egy alaposan törlő tisztítókendőre hagyatkozhat az ember. Ismerkedjen meg nyomdai törlőkendőinkkel! A festékhenger tisztításához például kiválóan alkalmas a MEWA erős, univerzális MEWATEX® törlőkendője. Jó nedvszívó, robusztus és minden törlés megbízhatóan erős – ezáltal átlagos papír tisztítókendőkhöz viszonyítva jelentősen csökkenthető a tisztítási idő. A jó nedvszívó szövet speciális szála rendkívüli folyadékfelvételről gondoskodik, ahogy azt a DIN 61651 szabvány megköveteli. Összegzés: Akinek a nyomdában elsőrangú törlőkendőkre van szüksége, a MEWATEX®-re van szüksége.„Munkatársaink nagyra értékelik a MEWATEX® törlőkendőket, és 100 százalékban előnyben részesítik a papírból készült alternatívákkal szemben.“


Herbert Hajek – agensketterl nyomdaüzem, MEWA-ügyfél

Rendkívüli nedvszívó törlőkendők pamutból

06
Rendkívüli nedvszívó törlőkendők pamutból

Felmerült már Önben a kérdés, hogy miért is készülnek a jó nedvszívó törlőkendők pamutból? Különleges struktúrája és a szoros szövés következtében a jó minőségű pamut más anyagokhoz képest különösen sok folyadékot tud felszívni. A pamut a világ egyik legrégebb óta termesztett növénye. Nélküle elképzelhetetlen a textilipar, és időközben a kiváló minőségű törlőkendők előállításánál is előnyben részesített alapanyag. Nedvszívó képessége mellett a pamut jó kopásállósága és súrolásállósága is felülmúlja a műszálat. Emellett simább, finomabbak a szálai, ami a bőrön különösen kellemes érzetet eredményez: Nem szúrós a tapintása és nem allergizál.Hogy miért használják olyan szívesen? Kimagaslóan könnyen kezelhető, rugalmas és kifejezetten hosszú élettartamú. Ez teszi tisztítókendők tökéletes alapanyagává.A MEWA több mint 100 éve gyárt maga pamutkendőket és mikroszálas kendőket. Eközben ügyelünk a tartósan magas és fenntartható minőségre. Törlőkendőink számára a pamut a tökéletes anyag, mivel ez a természetes szál többszöri mosás után sem veszít jó tulajdonságaiból. Ezen felül csak hosszú rostszálú anyagokat használunk, amelyek nagyon strapabírók és alig szöszölődnek.A MEWATEX® a robusztus univerzális törlőkendő ipari és kisipari használatra. Strapabíró, jól bírja a súrlódást, és teljesen megbízható akár olajjal, festékkel, oldószerrel és zsírral szemben is. Mindeközben kiválóan alkalmas sima felületek maradékanyagoktól mentes nedves tisztítására is.A MEWATEX® PLUS ezzel szemben egyik legjobb nedvszívóerővel bíró pamuttörlőkendőnk. Súlyának többszörösét képes felszívni, és kíméli a felületeket, mivel nagyon lágy.Egy másik szupergyengéd törlőkendő a MEWATEX® ULTRA, amelyet főleg érzékeny (pl. lakkozott) felületekhez használnak. Rendkívüli a nedvszívóképessége és gyakorlatilag szöszmentes.Zsíros nyomok és ujjlenyomatok maradványmentes eltávolításához a mikroszálas PROTEX® törlőkendő használatos.

Szöszmentes törlőkendők mikroszálas anyagból (mikroszálas kendők)

07
Szöszmentes törlőkendők mikroszálas anyagból

A pamutkendők másik variánsai a mikroszálas kendők. Európában az 1970-es évek óta használnak mikroszálas anyagokat. A mikroszálak a légáteresztő sportruházattól a mikroszálas kendőkig sok különböző területen alkalmazhatóak. Egy mikroszálas kendő nem egyes szálakból áll, ahogy elsőre gondolnánk, hanem általában többszálas fonalhálóból. A mikroszálas kendők nagy számú hurokkal rendelkeznek, melyek optimálisan felfogják a szennyeződést. Kiváló tisztítási eredmény eléréséhez egy mikroszálas kendővel akár kevés víz is elegendő lehet.A mikroszálas kendőnek még sok egyéb előnye van frottír- vagy műszálas társaival szemben: Annak ellenére, hogy kisebb a súlya, strapabíróbb, szakadásszilárdabb és tartósabb. A mikroszálas kendők általában szöszmentesek is.A MEWA PROTEX® névre hallgató univerzális kendője a mikroszálas anyag valamennyi tulajdonságát ötvözi. Rendkívüli nedvszívó erővel bír, gyakorlatilag szöszmentes és különösen hosszú élettartamú. Mikroszálas szövetének köszönhetően tökéletesen alkalmas sima, érzékeny felületek – mint például lakkozott felületek – ápolására, tisztítására és végső lekezelésére. Ezzel a mikroszálas kendő nélkülözhetetlen az optikai-, elektronikai-, élelmiszeripari-, bútor-, autóipari ágazatokban úgymint műhelyekben.

Tisztítórongyok régi trikókból – megéri?

08
Tisztítórongyok régi trikókból – megéri?

Először is felmerül a kérdés: Mi az a trikó-törlőrongy egyáltalán? A trikóanyag nem szövet, hanem egy speciális kötött kelme, ami főleg régi pólókból, pulóverekből, atlétaingekből vagy más pamutanyagokból áll. Mindennapi munkálatokhoz általában elegendő. Kilós áron, bálákban rendelik meg, használják, kimossák, egy idő után kidobják. Sokszor kerül bevetésre műhelyekben gépek tisztításához is, ahol olajjal, zsírral és egyéb kenőanyagokkal érintkezik. Elsőre talán praktikusnak hangzik, de messze nem ideális. Hiszen főleg száraz állapotban gyorsabban töredeznek az egyes szálak, ami korlátozza a nedvszívóképességet. Ezen túl a trikó-törlőrongyok csak bizonyos ideig állnak el.A mi tanácsunk: Gondolkodjon hosszabb távon. Bármilyen felhasználási területre létezik MEWA-törlőkendő, a legkiválóbb minőségben, és akár 50-szer is újrahasználható. Ezzel jót tesz a környezettel, pénzt takarít meg, és nem kell törődnie semmivel, hiszen mi mindig a kellő időben ellátjuk friss törlőkendőkkel. Ebben benne foglaltatik a szennyezett kendők mosása és ápolása, úgymint a csere és az ártalmatlanítás is. Nem véletlenül vagyunk világelsők a többutas törlőkendők piacán!

Miért jobb a többutas az egyszer használatosnál?

09
Miért jobb a többutas az egyszer használatosnál?

A törlőkendők legfontosabb feladata: megbízhatóan és tisztán törölni. Ez elsőre nagyon szimplának hangzik, de közelebbről nézve megállapítható, hogy egy kifejezetten összetett témáról van szó. Mi a különbség egy univerzális és egy speciális kendő között? A nedves- vagy a száraz tisztítás hatékonyabb? Melyik felülethez melyik kendő a legjobb? És főleg: Hogyan áll a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ha használat után kidobjuk a törlőkendőket? Pontosan itt jövünk képbe. Összehasonlította már egyszer az egyszer használatos törlőkendőket a többutas törlőkendőkkel? Itt vannak a legfontosabb érvek.


Többutasság Németországból

A MEWA törlőkendőinek előállítása kizárólag saját szövödénkben történik Immenhausenben, Németország szívében. A MEWA több mint 110 éve világszerte az újrahasználható törlőkendők piacvezetője. Aktuálisan a MEWA több mint 1 milliárd törlőkendőt mos évente kereken 188.000 szerződéses ügyfele számára.A többutas időt és pénzt takarít meg


Akár a kézműiparban vagy az iparban, berendezésekhez, szerszámokhoz vagy gépekhez – törlőkre minden nap újra és újra szükség van. Az egyutas kendők, mint tisztítókendő-tekercsek, törlőpapír vagy egyszer használatos rongyok első ránézésre elég praktikusak: használjuk, aztán eldobjuk. De hogyan fest az emögött álló logisztika? Hiszen gondoskodni kell arról, hogy mindig legyen kéznél új törlőpapír. Ez azt is jelenti, hogy kell hely az utánpótlás tárolására. És ki intézi a szakszerű ártalmatlanítást, főleg olajjal szennyezett, oldószerrel átitatott kendők esetén? Ezek szállításkor veszélyes árunak minősülnek, és szabványos kezelést és ártalmatlanítást igényelnek.Aki a MEWA többutas törlőkendői mellett teszi le a voksát, nem csak a legjobb kendőket kapja, hanem a legjobb teljes körű szolgáltatást is.Akár pamut, akár mikroszálas – Ön használja a kendőket, mi elszállítjuk, szakszerű és környezetkímélő módon kimossuk, igény esetén cseréljük őket, majd szerviz-gépjárművezetőnk a megfelelő időben visszaszállítja őket Önöknek. Veszélytelen tárolás és biztonságos szállítás? Ezekről is gondoskodunk. Egészében véve a többutas rendszer Önnek időt és pénzt takarít meg, hiszen mi átvállaljuk a teljes ellátási láncot. Ezáltal Ön minden szolgáltatáshoz egy kézből jut hozzá – kényelmesen, praktikusan. Ezen felül a MEWA törlőkendő-rendszer egyértelmű költségtervezést tesz lehetővé a fogyasztási cikkek területén, a hozzávetőleges költségpozíciók, mint a beszerzési-, raktározási- és ártalmatlanítási költségek pedig elmaradnak.


A többutas óvja a környezetet

A többutas textíliák messze kevésbé terhelik a környezetet az egyszer használatos anyagokhoz képest, és a körforgásos gazdaság elve alapján támogatják a szűkös erőforrások fenntartható kezelését. Rendszer-összehasonlítások és ökológiai auditálások mutatják, hogy az egyutas kendők felhasználása ötszöröse, vagy akár nyolcszorosa a többutas rendszerben történő felhasználásnak. Azon üzemek számára, ahol szeretnének javítani a környezetvédelmi mérlegen, ez egy komoly érv.Már 1997 óta rendelkezünk az ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszerre vonatkozó tanúsítással. A MEWA többutas elve által többek közt jelentős mennyiségű hulladék keletkezését kerüljük el. Hiszen amíg a törlőpapír vagy az egyutas kendők egyetlen használat után a szemetesben végzik, a mi törlőkendőink felhasználástól függően akár 50 alkalommal is kimoshatók és újra használhatóak. Évente több mint 100 millió törlőkendőt szövünk. Itt a környezetvédelem nem húzhatja a rövidebbet. Akár a termelésben, akár a szolgáltatási rendszerben – a folyamatok minden szakaszában előtérbe helyezzük a fenntarthatóságot és a környezettel való kíméletes bánásmódot. A maradványanyagok termikus felhasználása, a szennyvíz feldolgozása, nyersanyagok újrahasznosítása, úgymint egy kiforrot kaszkádrendszer csupán néhány példa a környezettel való felelősségtudatos bánásmódra.Még a törlőkendők előállításából leeső fonalvégek sem a szemétbe, hanem újrahasznosításra kerülnek. Ilyen módon évi közel 2.000 tonna fonál kerülhet vissza a további gyártásba! A fonalorsók kartonhüvelyeinél sem állunk meg, hanem azok csomagolófóliáját felhasználjuk a törlőkendők szállítási csomagolásához.Minden törlőkendőt környezetkímélő módon mosunk, a még használható mosóvizet a főmosásból és az öblítésből megszűrjük, regeneráljuk, és több lépcsőben újrafelhasználjuk a mosási folyamatban. Mosodáink szennyvizét saját szennyvízfeldolgozó berendezéseinkben megtisztítjuk a szennyeződés 99,8%-ától, mielőtt elhagyja üzemeinket. Ezzel túlteljesítjük a törvényi rendelkezések követelményeit. Ha egy kendő elkopott, termikusan hasznosítjuk.Ilyen módon fedezzük a szárítási és a mosási folyamatokhoz szükséges energiaigényünk akár 80%-át! De még ezzel sem elégszünk meg a környezetvédelem terén. A környezet megőrzése és az erőforrások kímélése érdekében következetesen dolgozunk egyre újabb, még modernebb környezetvédelmi technológiákon.Itt tudhatja meg, hogyan látjuk mi a MEWA-nál a környezettel szembeni felelősségünket.


Összegzés

Összefoglalva egyértelmű az összehasonlítás eredménye egyutas és többutas között: A többutas rendszer több versenyszámban is győztesként kerül ki a tisztító-tekercses, törlőpapíros egyutas rendszerrel szemben:1. Első osztályú szakadásszilárdság – tisztább és biztonságosabb


A MEWA törlőkendők szakadásszilárdsága a kereskedelemben kapható valamennyi egyszer használatos termékét túlszárnyalja.2. Kiváló nedvszívóképesség – könnyebb használat, kevesebb fogyasztás


Kísérletek bizonyították, hogy háromszor-, vagy akár ötször annyi egyutas kendőre van szüksége, hogy ugyanazt a nedvességmennyiséget felitassa, mint egy MEWA-kendővel.3. Gyorsabb nedvszívás – tempósabb munka, kevesebb maszat


A MEWATEX® Ultra például különösen gyorsan szívja fel az eltávolítandó folyadékot, minek következtében a felületek egyetlen törléssel tényleg tiszták lesznek.4. Egyéni felhasználási mennyiség – nincs szükség raktározásra, mindig megfelelő mennyiség áll rendelkezésre


A MEWA törlőkendő-rendszerben mindig annyi törlőkendő áll rendelkezésére, amennyire valóban szüksége van. Ráadásul nem merülnek fel ártalmatlanítási költségek.5. Hatékony alkalmazás – többszöri felhasználás, hosszabb eltarthatóság


A MEWA kendők erősen állják a sarat a mindennapos bevetés során, és akár 50 alkalommal ki is moshatók.6. Univerzális felhasználási lehetőségek – egy anyag, ezernyi alkalmazási terület


A 4 minőségben kínált MEWA törlőkendőkkel minden felhasználási területet lefedünk.7. Jobb környezetvédelmi mérleg – kevesebb hulladék és környezeti terhelés


Ökológiai és ökonómiai szempontból is a többutas megoldás a jobb megoldás.8. Optimálisan tehermentesíti az üzemet – kevesebb munka, kevesebb kötelezettség, kevesebb kiadás


A MEWA teljes körű szolgáltatása tartalmazza a rakodási kötelezettség, a jelölési és ártalmatlanítási feladatok átvállalását is.9. Veszélyes anyagok biztonságos kezelése az üzemben - egy MEWA SaCon®, 100% biztonság


A MEWA ügyfeleit megfelelő számú speciális fejlesztésű (MEWA SaCon®) biztonsági konténerrel látja el. Ebben tárolhatók használat után a szennyezett törlőkendők és olajfelfogó szőnyegek. Ez rendezettséget eredményez, és fontos kiegészítő biztonságot nyújt, hiszen a MEWA SaCon® nem gyúlékony műanyagból készül, és hermetikusan zárható fedővel rendelkezik. Benne biztos helyen vannak az olajos törlőkendők. A MEWA átvállalja az ADR szerinti veszélyes áruk szállítására vonatkozó rakodási feladatokat.

Mi jobb – törlőkendőket bérelni, vagy tisztítórongyokat venni?

10
Mi jobb – törlőkendőket bérelni, vagy tisztítórongyokat venni?

Bérelni vagy vásárolni – nem csak nagy befektetések, pl. berendezések, géppark vagy ingatlan esetén érdemes pontosabban utánanézni. Akkor is, ha törlőkendőkről van szó, jó szembeállítani egymással az előnyöket és hátrányokat, és mérlegelni.


1. Választék

A legkülönbözőbb szennyeződésekhez különböző törlőkendők léteznek. Ezek különböző tulajdonságokkal bírnak, más és más az anyagösszetételük. Ha tisztítókendők vásárlása mellett dönt, pontosan tudnia kell, milyen mennyiségre van szüksége. Ha a bérlés mellett dönt, a MEWA kompetens partnerként tanácsadással is támogatja már a kezdetektől. Megmutatjuk Önnek törlőkendőink különböző minőségeit, először egyszerűen és kényelmesen kipróbálhatja őket, majd együtt meghatározzuk, mely törlőkendőre van szüksége és milyen mennyiségben. Módosításra természetesen bármikor minden további nélkül van lehetőség.


2. Utánpótlás, gyűjtés, tárolás, higiénikusan tiszta mosás, szállítás

Ha vásárolja a tisztítókendőket, az utánpótlásért is Ön a felelős. Időben meg kell rendelni, és az áru tárolásához helyre van szükség. Ellenben bérlés esetén a kiváló minőségű törlőkendőkkel való ellátás teljesen automatikusan működik, rendszeresen, megfelelő időközönként. Ezen kívül a koszos tisztítókendőket a bennük lévő olajok és zsírok miatt nem szabad akárhogy tárolni, és külön kell ártalmatlanítani is.A MEWA törlőkendőit viszont praktikus MEWA SaCon® biztonsági konténerben kapja. Ez az UN-engedéllyel rendelkező, veszélyes áru csomagolására kifejlesztett tartály különlegesen ellenálló, nagy sűrűségű, alacsony nyomású polietilénből készül, légmentesen zárható és praktikus módon görgethető és egymásra rakható.„A konténereknek köszönhetően nagyon rendezett lett a megjelenés. Teljesen más benyomást kelt a látvány, mint a hegyekben álló egyutas kendőkkel, amiket régebben használtunk.”RUHFUS GmbH, MEWA-ügyfélMunkavégzés közben a szennyezett kendőket egyszerűen dobja a SaCon®-ba. Pontosan és rendszeresen elhozzuk Öntől a megtelt konténereket, a törlőkendőket környezetkímélő és higiéniailag kifogástalan módon kimossuk, minőségüket ellenőrizzük, majd ugyanolyan pontosan és megbízhatóan a MEWA SaCon®-ban visszakapja a mosott kendőket. Ha egy kendő sérült vagy kopott, költségmentesen cseréljük.Tudjon meg többet arról, hogy mért a SaCon® a legjobb megoldás törlőkendői tárolására és szállítására


3. ártalmatlanítás

Tény, hogy a szennyezett törlőkendők a 2012. évi CLXXXV sz. hulladékról szóló törvény értelmében nem minősülnek hulladéknak. Mindegy, hogy olaj, kenőzsír, festék vagy lakk került a törlőkendőbe – az egészségre vagy a környezetre veszélyes vegyszerekkel szennyezett használt tisztítási anyagoknak, amelyek tűz- vagy robbanásveszélyt jelentenek, semmiképp nem szabad a szemetesbe kerülniük. Ha törlőkendőit a MEWA-tól bérli, nem kell törődnie az ártalmatlanítással, hasznosítással, illetve a megfelelő igazolásokkal. Ezeken felül átvállaljuk a rakodási feladatokat is, a veszélyes árukra vonatkozó előírásoknak (ADR) megfelelően.


4. Környezet és fenntarthatóság

A törlőkendők bérlésével nem csak egy idő- és költségtakarékos, hanem egy környezetbarát megoldást is választ. A MEWA törlőkendőit akár 50-szer is újra lehet használni. Ez rengeteg hulladékot takarít meg az egyutas tisztítókendőkkel összehasonlítva, amelyek használat után azonnal a szemétbe kerülnek.Most számolja össze valamennyi pontot, Hermann Gebauer is pontosan ezt tette 1908-ban. Annak idején koszos állapotok uralkodtak a német gyárak csarnokaiban, ami megnehezítette az ott dolgozók életét. Akkoriban a gépeket régi rongyokkal vagy tisztítókóccal takarították. Ez kevéssé vezetett hatékony eredményekhez. Ilyen módon merült fel benne zseniális ötlete: törlőkendők a gépek tisztításához – teljes körű szolgáltatással. Hogy mi lett ebből az ötletből? A MEWA pontosan evvel vált vezetővé a világpiacon. Törlőkendők bérbeadásával praktikus többutas rendszerben. Környezetbarát, praktikus és jutányos megoldás. Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen készítünk az Ön üzemére szabott ajánlatot, amiből gyorsan kiderül: megéri bérelni – minden szempontból.

5. Jogi biztonság

A MEWA szakszerű módon újra használható állapotba hozza a használt törlőkendőket. Az ügyfél biztos lehet abban, hogy minden környezetvédelmi irányelv megvalósul. A MEWA törlőkendő-rendszer használatával elmarad az ártalmatlanítási és újrahasznosítási igazolások vezetésének kötelezettsége a vállalat számára. Ráadásul: Amíg a törlőkendők a szolgáltatási körforgásban vannak, a hulladékokra vonatkozó európai jogszabályok értelmében nem minősülnek hulladéknak.

Putztücher

Először tesztelje, majd bérelje - MEWA tisztítókendő szervizteszt

Nem csupán a törlőkendőnk, a szolgáltatásunk is a legjobb a világon. Nem hisz nekünk? Akkor próbálja ki törlőkendő-szolgáltatásunkat egy teszt keretében. Felkínáljuk Önnek a lehetőséget, hogy akár 2 hónapig tesztelje szolgáltatásunkat.