_Z__2334.tif

Felelősségvállalás a munkatársainkkal szemben

Sikerünk legfontosabb tényezői a munkatársaink

Biztos munkahelyek – a munkatársak iránti felelősségvállalás a MEWA-nál

Mintegy 5 700 munkatársunkért vállalunk felelősséget, akik a legkülönbözőbb beosztásokban és számos különböző helyen dolgoznak a MEWA-nak: az üzemekben, szervizes járművezetőként vagy az adminisztrációs részlegen. Mindenki hozzáteszi a saját részét a vállalat sikeréhez. És mi ezt értékeljük is. A MEWA számára természetes, hogy méltányoljuk ezt az elhivatottságot.

Ez a következőképpen történik:

  • A kollektív szerződés szerinti korrekt munkaszerződések és bérek
  • Biztos jövő a vállalatnál
  • Befektetés minden munkatárs szakképesítésébe
  • A munkatársak egészségvédelme érdekében meghozott intézkedések
  • Biztonság a munkahelyen
  • A vállalatnál töltött sok éves munka megbecsülése
  • Egyenlő bánásmód minden munkatársnak

Biztonság a munkában Munkabiztonság a MEWA-nál

A MEWA számára a munkabiztonság áll az első helyen. Ezért aktívan síkra szállunk munkatársaink védelme érdekében. Így például elindítottunk egy munkabiztonsági koncepciót, amelyet következetesen bővítünk, hogy elkerüljük a munkahelyi baleseteket. Az ügyvezetés jövőképe: nulla baleset.Ezen cél eléréséhez, szisztematikusan megfigyelünk és elemzünk minden munkafolyamatot és magatartást a MEWA üzemekben. Meghatározzuk a veszélyes és a baleseti gócpontokat, a kritikus munkafolyamatok veszélyességét műszaki vagy szervezeti megoldásokkal csökkentjük, következetesen ellenőrizzük, kommunikáljuk és nyomon követjük a munkahelyi és a munkahely felé vezető úton történő baleseteket. Ezeket az intézkedéseket minden üzemben foganatosítjuk valamennyi telephelyen.Így érjük el azon célunkat, hogy minden munkatársunknak olyan munkabiztonsági kultúrát közvetítsünk, amely lehetővé teszi a munkahelyi balesetek teljes elkerülését.Ezekkel az intézkedésekkel már jelentős mértékben csökkentettük a munkahelyi balesetek 1.000 munkatársra eső számát.


Síkra szállunk Egészségvédelem a MEWA-nál

A munkahelyen jelentkező veszélyek változatosak. A munkatársak egészségét nem csupán a munkahelyi balesetek veszélyeztethetik, hanem például a hibás testtartás is a munkaállomáson. Ezért minden MEWA üzemben rendszeresen ellenőrzik és a megfelelő módon módosítják a folyamatokat és munkavégzési eljárásokat a fizikai igénybevétel tekintetében.A MEWA már 1994-ben kísérletet tett arra, hogy a varrónők számára ergonomikusabb munkaállomásokat alakítson ki. Mivel a piacon nem voltak megfelelő üzemi eszközök, ezért a MEWA részt vett az „Ergonómia a munkahelyen“ elnevezésű kutatási projektben. A két éves kutatás eredménye: álló munkaállomás. Ezáltal nagyobb a varrónők mozgásszabadsága. A kezek és a karok egyedileg állítható felfekvő felületei tehermentesítik a vállat és a nyakat, az állítható magasságú munkaasztalok, valamint a lábkioldás megelőzik a görbe testtartást és kímélik a gerincoszlopot. Ezt az elhivatottságot 2008-ban az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (European Agency for Safety and Health at Work) az „European Good Practice Award 2007“ díjjal (1. hely) jutalmazta.


Szakképzett munkatársak Szakképzés és a továbbképzés a MEWA-nál

A MEWA egy olyan családi vállalkozás, amelyben még mindig aktívan követik az értékeket. Az egyik alapértékünk a „szakképzés“. Csak a szakképzett munkatársak képesek célorientáltan alakítani a vállalatunkat, felelősséget vállalni és csapatszellemben hozzájárulni a vállalatunk sikeréhez. Ezért természetes számunkra, hogy következetesen támogassuk a munkatársainkat. A MEWA nem csupán több mint 20 különböző szakmában nyújt szakképzést, hanem ezen szakmák közül néhány szakmának az egész Németországra kiterjedő profilozásában is döntő szerepet játszott.Azonban a munkatársak támogatása a MEWA-nál nem ér véget a szisztematikus betanítással. Munkatársainknak minden évben széles kínálatot biztosítunk belső és külső szemináriumokból, valamint munkahelyi képzésekből.


Elismerjük az elhivatottságot Korrekt fizetések a MEWA-nál

Számunkra fontos, hogy minden munkatársunk egyenlő bánásmódban részesüljön – nemtől, vallástól, életkortól, szexuális irányultságtól, etnikai vagy társadalmi származástól függetlenül. Ebben az összefüggésben magától értetődik, hogy betartjuk a diszkriminációellenes törvényt.A vállalaton belüli együttműködés sem ismer határokat: Egész Európában aktív vállalatként a MEWA-nál az a standard, hogy nemzetközi teamekben dolgozunk együtt.