|

Társadalmi felelősség

Egy olyan igénnyel, amely fenntarthatóan kifejti hatását

Az elhivatottság becsületbeli ügy – Társadalmi felelősség a MEWA-nál

A MEWA nemzetközileg jelen lévő vállalatként nagy társadalmi felelősséget vállal a társadalommal szemben.

Több mint 1,1 millió ember hordja a MEWA munkaruházatát és kb. 2,7 millió felhasználó dolgozik nap mint nap a tisztítókendőinkkel. Így magától értetődik, hogy kizárólag olyan kiváló minőségű termékeket bocsátunk rendelkezésre, amelyek nem tartalmaznak egészségügyi kockázatot jelentő anyagokat.

Valamennyi MEWA fióktelep a mindenkori helyi közösségnek is a része, amely a szomszédokból, a munkatársakból és azok családtagjaiból áll össze. A regionális szerepvállalással ezen társadalmi felelősségvállalásnak is eleget teszünk.

A MEWA nem csupán saját maga is felelősségteljesen cselekszik, hanem ezt várja el minden üzleti partnerétől és beszállítójától is. Annak biztosítása érdekében, hogy ők is betartsák a társadalmi normákat, a MEWA bevezetett egy magatartási kódexet, amelyet minden beszállítónak alá kell írni. Ezek alapján a MEWA rendszeresen társadalmi auditokat végez.

Társadalmi kötelezettségvállalás a MEWA-nál Regionális jelenlét

A MEWA egész Európában számos telephelyen képviselteti magát. Azonban számunkra nem csupán a MEWA üzemek fontosak, hanem ezen túl az a régió is, ahol a társaságaink megtalálhatók. A MEWA nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezeken a helyeken számos társadalmi és kulturális projektben vállaljon részt.

A helyi lakosokkal, a szomszédos vállalatokkal és a munkatársak családtagjaival fenntartott jó viszony is fontos a MEWA számára. Ez tükröződik az egyes MEWA üzemek helyi sportegyesületek, társadalmi kezdeményezések, városünnepek és iskolák iránti széles körű elkötelezettségében.

2011 novemberében például a MEWA Textil-Service AG & Co. Jena OHG és a Lobdeburgi Állami Közösségi Iskola regionális képzési offenzívát indítottak. A 2004-es első közös projekteket követően az idők során tartósan sikeres együttműködés alakult ki

Az MEWA szállítási lánc Optimális munkafeltételek

A vállalati felelősségvállalást a MEWA nem csupán saját magára nézve tartja kötelezőnek. Az Európán belüli és kívüli beszállítóinknak és üzleti partnereinknek is felelősséget kell vállalni. Végső soron nem csak a saját munkatársainknak kell megfelelő feltételek mellett dolgozni, hanem a beszállítóink gyáraiban dolgozó alkalmazottaknak is. Ennek megfelelően 2010-ben a textilszolgáltatások iparágában az első német vállalatok egyikeként a beszállítóinkra vonatkozó magatartási kódexet (Code of Conduct) vezettünk be.

A termékminőség biztosítása érdekében a MEWA 1994-től kezdődően beszállítói auditokat végez. Azonban nem csupán a beszállítóink termékeinek kell kifogástalannak lenni, hanem a munkatársak munkafeltételeinek is. Így a MEWA 2010-től kezdődően társadalmi auditok segítségével ellenőrzi a magatartási kódex betartását.

A MEWA magatartási kódex Megfelelő munkafeltételek

Nemzetközileg aktív vállalatként a MEWA különböző Európán kívüli és belüli szállítókkal működik együtt. A MEWA számára nagyon fontos, hogy ne csak a saját munkatársai dolgozzanak megfelelő feltételek mellett, hanem a beszállítók gyáraiban is betartsák a minimális normákat. Ennek megfelelően 2010-ben a textilszolgáltatások iparágában az első német vállalatok egyikeként a beszállítóinkra vonatkozó magatartási kódexet (Code of Conduct) vezettünk be. Üzleti partnereink a Code of Conduct aláírásával igazolják, hogy betartják ezt a magatartási kódexet a saját üzemeikben és azoknál az alvállalkozóknál is, akik a MEWA árucikkekkel összefüggő termelési folyamatokban részt vesznek. Ezen előírások betartását bármikor ellenőrizni lehet előzetesen nem bejelentett ellenőrzések keretében.