Wetterschutzkleidung - Clima S

MEWA-innováció

Előremutató fejlesztés

Minőségben élen járunk – MEWA-innováció

Innovatív az, aki kész fejlesztéseket végezni annak érdekében, hogy a jövőben is sikeres legyen. A MEWA vállalat éppen ezt teszi, mégpedig elkötelezetten és sikeresen. Ezért erősödünk és ezért dolgozunk. Célkitűzésünk, hogy Európa legjobb textilmenedzsment-vállalatává váljunk, valamennyi telephelyünkön érezhető.

A jó és mindig újabb ötletek vállalatunk történetének és filozófiájának stabil elemét jelentik. Egyrészt folyamatosan optimalizáljuk termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy eleget tegyünk ügyfeleink igényeinek és elvárásainak. Másrészt állandóan új és jövőbe mutató folyamat-technikákat fejlesztünk ki, amelyeknél a környezetvédelem áll az előtérben.


Az ötleteink

A századforduló idején a gyárakban a gépeket szinte kizárólag régi törlőrongyokkal vagy tisztítóvattával takarították. Használat után a zsírtól csöpögő rongyok egyszerűen a fűtőkazánba kerültek. Ez a megoldás egyrészt teljesen alkalmatlan volt ipari célokra, másrészt túl drága is volt. 1908-ban Herrmann Gebauernek az az egyszerű de zseniális ötlete támadt, hogy teljes körű tisztítókendő-szolgáltatást nyújt. Egy praktikus és kedvező megoldás, amely jelentős mértékben hozzájárult a környezet megóvásához is.

Ebből az egyszerű ötletből először egy 20 alkalmazottat foglalkoztató, áttekinthető vállalat jött létre. Ez mostanra - több mint 100 év alatt - ipari és kisipari üzemek komplex textilmenedzsmentjévé nőtte ki magát.


A folyamattechnikáink

Arról vagyunk híresek, hogy újszerű folyamattechnikák segítségével folyamatosan támogatjuk a fejlődést és a haladást.

Már 1975-ben telepítettük az első, saját tervezésű szennyvíztisztító berendezést. Röviddel ezt követően üzembe helyezték az első hulladékolaj-égetőművet is a stuttgarti és a manchingi telephelyeken.

A 80-as években a MEWA bevezette az első biológiai szennyvíztisztítót, és megépítette az első füstgázmosót.

1995-ben azután az első saját tulajdonú füstkezelő-berendezéssel készült fel a jövőbeli európai szabványra – teljes mértékben a környezetvédelem szellemében. A MEWA 1997 szeptemberében az ágazat első vállalataként kapta meg a nemzetközileg érvényes ISO 14001 szerinti környezetvédelmi tanúsítványt.


A standardjaink

Egy 2000-s példa megmutatja, hogyan vált általános érvényű minőségi szabvánnyá a MEWA egyik innovatív elgondolása.
Az élelmiszeripar szigorú higiéniai követelményei ellenére korábban a munkatársak jellemzően otthon mosták a munkaruhájukat. Az eredmény: A ruházat nem volt mindig kifogástalan higiéniai szempontból.

A MEWA a Bonni Egyetem Mikrobiológiai Intézetének munkatársával, Prof. Dr. Johannes Krämerrel együtt döntő szerepet vállal a „Risk Analysis and Biocontamination Control″ (Kockázatelemzés és biológiai fertőzöttség ellenőrző, RABC rendszer) kidolgozásában – és az ágazat első vállalataként minden feldolgozási lépés után megvizsgáltatja a munkaruházat esetleges mikrobiológiai szennyezettségét. A tesztek figyelembe veszik többek között az úgynevezett keresztszennyeződéseket annak megakadályozása érdekében, hogy például a sajttermelésből származó nemespenész-gombák a ruházat közvetítésével a sörfőzdékben vagy a pékségekben kössenek ki.

A MEWA újra magasabbra teszi a mércét. A MEWA minőségi szabványai képezik az új EN 14065 európai higiéniai szabvány alapját.