gyakran keresett

  • Mewa törlőkendők
  • olajfelfogó szőnyegek
  • alkatrésztisztító berendezések
  • Mewa felmosófejek

Adatkezelési tájékoztató

1 Hogyan kezeljük az Ön személyes adatait?

Fokozott figyelmet fordítunk a személyes adatok védelmére és biztonságára. Az Ön személyes adatait ezen weboldal használatával összefüggésben a vonatkozó adatvédelmi jogszabályi előírások betartása mellett kezeljük. Amennyiben személyes adatokat kezelünk, arra különösen az európai általános adatvédelmi rendelet ( GDPR) rendelkezései vonatkoznak.

Szeretnénk megerősíteni a felhasználók bizalmát a kínált szolgáltatásainkban, ezért ismertetjük a személyes adatok kezelését, és részletesen tájékoztatjuk Önt az adatok kezeléséről a GDPR 12., 13., 14. és 21. cikkével összhangban. Ebben a webhelyspecifikus adatvédelmi tájékoztatóban megtudhatja, hogy annak használata közben mely személyes adatait gyűjti össze weboldalunk, valamint azt is, hogy miként kezeljük ezeket az adatokat és információkat.

2 Ki a felelős az adatkezelésért, és kihez fordulhat?

A GDPR és egyéb adatvédelmi jogszabályok értelmében az adatkezelésért felelős:

MEWA Textil-Service Kft. Erdőalja utca 6. HU-2051 Biatorbágy

Telefonközpont +36 23 457 287 E-mail: budapest@mewa.hu

Vállalati adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége:

MEWA Textil-Service Kft. Tóth Csilla Erdőalja utca 6. HU-2051 Biatorbágy

E-mail: adatvedelem@mewa.hu

3 Melyek a személyes adatok?

Személyes adat minden olyan adat vagy információ, amely egy azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozik.

4 Milyen célokból kezeljük az Ön személyes adatait? Mi ad erre jogalapot?

A személyes adatokat meghatározott célokból kezeljük, amelyeket az Ön tájékoztatása végett az alábbiakban részletesen ismertetünk. Hogy az Ön adatait konkrétan milyen mértékben és milyen módon kezeljük, attól függ, hogy weboldalunk mely szolgáltatásait, funkcióit és ajánlatait veszi igénybe. Különösen azokat az adatokat kezeljük, amelyek lehetővé teszik...

• hogy meglátogassa és böngéssze honlapunkat, valamint weboldalunk és egyéb rendszereink védelmét a biztonsági kockázatoktól; • hogy kapcsolatba lépjen velünk (kapcsolatfelvételi űrlap / e-mail kommunikáció); • weboldalunk tartalmát optimalizálhassuk, felhasználóbaráttá tegyük és az Ön igényeihez igazítsuk (beleértve az érdeklődésének megfelelő, itt és más weboldalakon megjelenő hirdetések megjelenítését).

Az Ön személyes adatainak az ebben az adatvédelmi tájékoztatóban említetteken túlmenő további kezelése csak abban az esetben történik, ha azt egy jogi rendelkezés kifejezetten engedélyezi, vagy minket arra kötelez, vagy ha Ön kifejezetten hozzájárult az adatkezeléshez. Az adatkezelés céljának esetleges megváltozásáról a jogszabályi előírásokkal összhangban tájékoztatjuk Önt.

(1) Weboldalunk elérése és böngészése Weboldalunkat kizárólag információs célokra, személyes adatok megadása nélkül is felkeresheti. A weboldalunk felkereséséről ebben az esetben csak a böngésző által továbbított műszaki hozzáférési adatok tárolódnak automatikusan, vagyis az internetszolgáltató neve, az oldal, ahonnan meglátogat minket, a látogatás dátuma és időpontja, valamint a használt böngésző / operációs rendszer beazonosításának adatai. A webkiszolgáló ennek körében szükségszerűen tárolja az Ön IP-címét is, amely további feltétel teljesülése esetén, adott esetben lehetővé teszi az Ön személyazonosságához történő hozzárendelést. Ezen kívül sütiket használunk annak érdekében, hogy weboldalunkat akár pusztán informatív célokra is az Ön igényeinek megfelelően optimalizáltan és személyre szabottan tegyük az Ön számára elérhetővé (ennek részletei és az Ön ezzel kapcsolatos beállítási lehetőségei megtalálhatók lejjebb, a "Sütik és kapcsolódó funkciók/technológiák használata" fejezetben). Nem vetjük össze a hozzáférési adatokat más adatforrásokkal, valamint marketingcélú adatkiértékelés sem történik.

A fent említett hozzáférési adatok tárolása az úgynevezett szerver naplófájlokkal történik a webszerverünkön, és csak technikai okokból, a weboldal működőképessége és a rendszerbiztonság biztosítása érdekében szükséges. A fenti célok mellett a hozzáférési adatokat kizárólag weboldalunk igény szerinti beállításához és optimalizálásához használjuk, szigorúan statisztikai célokból, és az Ön személyazonosságának visszakeresése nélkül.

Ha Ön meglátogatja weboldalunkat, hogy információkat gyűjtsön termékajánlatunkról és egyéb szolgáltatásainkról, vagy használja azokat, akkor a hozzáférési adatait ideiglenesen elmentjük és naplófájlok keletkeznek a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b. pontjának megfelelően (jogszabályi alap), különösképpen a szerződéskötést megelőző intézkedések végrehajtása érdekében. Ezenkívül a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f. pontja szolgáltat jogalapot a hozzáférési adatok és naplófájlok ideiglenes tárolásához. Ehhez kapcsolódóan jogos érdekünk abban áll, hogy technikailag funkcionális és felhasználóbarát webhelyet biztosítsunk Önnek, és biztosítsuk rendszereink biztonságát.

A weboldalunk használata során rögzített hozzáférési adatokat csak olyan időtartamban tároljuk, ameddig az a fenti célok elérése érdekében szükséges. Az Ön IP-címe maximum 35 napig tárolódik a webszerverünkön.

(2) Kapcsolatfelvételi űrlap / kérelmek Személyes adatokat akkor gyűjtünk és tárolunk, ha azokat a weblapunkon található megfelelő kapcsolatfelvételi űrlapba beírja, és nekünk elküldi, vagy ha más módon (pl. e-mailben) kapcsolatba lép velünk. Ön szabadon eldöntheti, hogy a kapcsolatfelvétel során meg kíván-e, és ha igen, milyen személyes adatokat kíván megosztani velünk. Ha kapcsolatba lép velünk e-mailben, elmentjük az Ön által így megadott adatokat. A weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlap használata során a beviteli maszkban megadott adatokat (beleértve a keresztnevet, vezetéknevet, címet, az Ön egyéni üzenetét) gyűjtjük. A csillaggal (*) megjelölt adatok kötelezően megadandó adatok, amelyekre a kérelme megfelelő megválaszolásához szükségünk van. A további önkéntesen megadható információk lehetővé teszik számunkra, hogy kérelmét jobban rendszerezhessük és feldolgozhassuk. Ha a weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapot használja, az alábbi műszaki hozzáférési adatokat is tároljuk a feladás időpontjában: a kérelem elküldésének dátuma és ideje, és az Ön IP-címe.

Ha egy meglévő szerződéses kapcsolat keretein belül lép kapcsolatba velünk, vagy előzetesen érdeklődik a termékkínálatunkról vagy egyéb szolgáltatásainkról, akkor az Ön által megadott adatok feldolgozása GDPR 6. cikk (1) bekezdés b. pontjával (jogszabályi alap) összhangban, a kérelme feldolgozása és megválaszolása céljából történik. Az adatok elküldése során rögzített műszaki hozzáférési adatok tárolása a kapcsolattartási lehetőségek technikai rendelkezésre bocsátása, valamint a rendszerbiztonság biztosítása érdekében és a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f. pontja alapján történik (jogszabályi alap), valamint a jogos érdekek védelmét szolgálja.

A kapcsolatfelvétellel kapcsolatosan gyűjtött személyes adatokat a kérése feldolgozásának céljából és annak időtartamára tároljuk. Az ilyen körülmények között elmentett műszaki hozzáférési adatokat csak arra az időszakra tároljuk, amíg ezekre az adatokra technikai okokból, különösen a kapcsolatfelvételi lehetőségek működőképességének és a rendszer biztonságának biztosításához szükség van. Az Ön IP-címe maximum 35 napig tárolódik a webszerverünkön.

(3) Sütik és kapcsolódó funkciók/technológiák használata (4.1) Annak érdekében, hogy vonzóvá tegyük honlapunkat, és egyes funkciók használatát lehetővé tegyük, bizonyos területeken úgynevezett sütiket (internetes adatfájlok) használunk. A sütik, vagy cookie-k olyan fájlok, amelyek az Ön merevlemezére ill. az Ön internetböngészőjének átmeneti memóriájába kerülnek, amikor felkeresi a honlapot. Emellett „cookie-ként” adatgyűjtő jeleket (web beacon) és más hasonló tárolási technológiákat is használunk a felhasználói tevékenység nyomon követéséhez. Az adatgyűjtő jelek többnyire átlátszó grafikus / képelemek, jellemzően nem nagyobbak, mint 1 x 1 képpont, amelyek be vannak építve a weboldalba, és amelyek segítségével fel lehet ismerni a sütiket az Ön készülékén.

A sütiket a weboldal-látogatás menete szempontjából lényeges információk tárolására használjuk. Ezek a sütik a munkamenet / böngésző munkamenet végén (ún. ideiglenes cookie-k) lejárnak, és nem tárolódnak véglegesen. Más sütik viszont a számítógépen maradnak a megfelelő böngésző munkamenet vége után, és lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük a számítógépet a következő látogatás során (úgynevezett tartós / állandó sütik). Az állandó sütik is törlődnek automatikusan egy meghatározott idő után, amely a cookie típusától függően eltérő lehet.

A sütik különösen a következő kategóriákba / cookie-típusokba sorolhatók be:

• Szükséges sütik Ezek olyan sütik, amelyek egyes specifikus weboldalfunkciók végrehajtásához szükségesek. • Funkcionális sütik Olyan sütik, amelyek megkönnyítik a weboldal szolgáltatásait és funkcióit és / vagy növelik a weboldal "használhatóságát” • Elemző / követő sütik Sütik a helyadatok, a látogatók érdeklődésének és hasonlók elemzésének elvégzéséhez, hogy információt szerezhessünk a weboldalunk látogatóiról és az általuk lekért tartalomról

Természetesen weboldalunkat sütik használata nélkül meglátogathatja. A böngésző cookie-beállításainak megváltoztatásával letilthatja a sütik használatát a számítógépén. A sütik letiltásának folyamata általában elérhető az internetböngésző-program „Súgó” funkcióján keresztül. Kérjük, vegye figyelembe azonban, hogy ezek a beállítások adott esetben befolyásolhatják weboldalunk elérhetőségét és működését. A sütik beállításának és kikapcsolásának részleteiről az alábbi magyarázatokban olvashat a weboldalunkon tett látogatás során ténylegesen felhasznált sütikre és a kapcsolódó funkciókra / technológiákra vonatkozóan.

Weboldalunkon a Piwik PRO GmbH, Kurfürstendamm 21, 10719 Berlin ("Piwik PRO") szolgáltató hozzájárulási menedzserét használjuk. Ez egy olyan bővítmény, amely a sütik és/vagy hasonló technológiák használatához való hozzájárulás megszerzéséhez használható. A Piwik PRO maga nem gyűjt személyes adatokat. A Piwik PRO Hozzájárulás-kezelőn keresztül bármikor megváltoztathatja az Ön által választott beállításokat, és bármikor visszavonhatja a nem alapvető fontosságú sütik és technológiák használatához adott hozzájárulását. A Piwik PRO Consent Manager az alábbi linken keresztül nyitható meg:

Cookie beállítások módosítása / hozzájárulás visszavonása

A weboldalunkon használt sütik egy része harmadik féltől érkezik, amely segít elemezni weboldalaink tartalmának és látogatóink érdeklődésének hatását, valamint webhelyünk teljesítményének mérését, igényre szabott hirdetések és egyéb tartalmak biztosítását teszik lehetővé a saját vagy más weboldalakon vagy az Önnel való kommunikáció során. Webhelyünk részeként mind az elsődleges sütiket (csak az éppen meglátogatott webdoménből látható), mind pedig a harmadik féltől származó sütiket (más webdoméneken keresztül és harmadik felek által rendszeresen beállítva) alkalmazunk. Részletesen:

Szükséges sütik:

Név Érvényesség Leírás/magyarázat
ppms_privacy_ 365 nap A cookie lehetővé teszi a weboldal látogatójának a sütik és/vagy hasonló technológiák használatához való hozzájárulásának megszerzését és tárolását. Ezt a Piwik PRO állítja be.
ppms_webstorage Az egyes objektumok törlődnek, amikor a mögöttük álló sütik lejárnak. A weboldal látogatója manuálisan törölheti ezeket az információkat. A sütik mellett az adatok helyileg is tárolódnak a látogató böngészőjében, hogy megelőzzük a böngésző mechanizmusai miatti adatvesztést. Ez a technológia információkat tárol a beállított sütikről.
ppms_data_store Közvetlenül törlődik, amint az űrlap adatai továbbításra kerültek a szerverre. A sütik mellett az adatok helyben is tárolódnak a látogató böngészőjében az adatvesztés megelőzése érdekében. Ez a technológia tárolja a weboldal látogatói által az űrlapokba beírt információkat, hogy megakadályozza az adatvesztést az átirányítások során.
viewport 1 év Az aktuális oldalelrendezést / oldalméretet menti el. Példaértékek: lg, xxs, xxl
_stg_debug / stg_debug 14 nap Meghatározza, hogy a Piwik PRO Tag Manager hibakeresője megjelenjen-e. A cookie a hibakereső bezárása után törlődik. A sütit a Piwik PRO állítja be.

Elemző / követő sütik:

Név Érvényesség Leírás/magyarázat
_pk_ses 30 perc A látogató aktív munkamenetét jelzi. Ha a süti nincs jelen, a munkamenet több mint 30 perccel ezelőtt ért véget, és a pk_id sütihez számítódott. A sütit a Piwik PRO állítja be.
_pk_id 13 hónap A látogatók felismerésére és különböző jellemzőik rögzítésére szolgál. A sütit a Piwik PRO állítja be.
stg_last_interaction 365 nap Meghatározza, hogy az utolsó látogató munkamenete még folyamatban van-e, vagy új munkamenet kezdődött. A sütit a Piwik PRO állítja be.
stg_returning_visitor 365 nap Megállapítja, hogy a látogató járt-e már a weboldalunkon. A sütit a Piwik PRO állítja be.
stg_externalReferrer Munkamenet Annak a weboldalnak az URL-címét tárolja, amely a látogatót a mi weboldalunkra irányította át. A sütit a Piwik PRO állítja be.
app_id 365 nap Ez a süti arra szolgál, hogy a Piwik PRO moduljai között átadja a webhely vagy alkalmazás azonosítóját: Analytics, Tag Manager, Audience Manager, Consent Manager, Adminisztráció.
csrftoken 8 óra Ez a süti csak a Piwik PRO felhasználói számára van beállítva. A Piwik PRO űrlapok védelmére egy CSRF tokent tárol. A sütit a Piwik PRO állítja be.
sessionid 8 óra Ez a süti csak a Piwik PRO felhasználói számára van beállítva. Az aktuálisan bejelentkezett felhasználó munkamenet-azonosítóját tárolja. A sütit a Piwik PRO állítja be.

Az információk tárolása az Ön végberendezésén (pl. PC, okostelefon) és adott esetben az Ön végberendezésén tárolt információkhoz való hozzáférés az ePrivacy irányelv 5. cikke (3) bekezdésének 2. mondatát a magyar nemzeti jogba átültető, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján történik, amennyiben az információk feldolgozása feltétlenül szükséges az Ön által kifejezetten kért weboldalunk használatának lehetővé tételéhez. Az adatoknak az Ön végberendezésén történő további tárolása az Ön hozzájárulásán alapul, az ePrivacy irányelv 5. cikke (3) bekezdésének 1. mondatát a magyar nemzeti jogba átültető, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (4) bekezdésének megfelelően. A jelen adatvédelmi szabályzatban említett adatkezelés és annak jogalapja kizárólag a személyes adatok további kezelésére vonatkozik, amennyiben az adatokat az Ön végberendezésén lévő információk tárolása vagy az azokhoz való hozzáférés révén szerezték meg.

A sütiken keresztül szerzett személyes adatok további adatkezelésére a szükséges sütik esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja (jogalap) alapján az információs ajánlat nyújtásához, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja (jogalap) alapján a jogi kötelezettségeink teljesítéséhez kerül sor, különösen azért, hogy egyszerű és dokumentált lehetőséget biztosítsunk Önnek arra, hogy megadhassa vagy ne adja meg a sütikhez való hozzájárulását. Minden más cookie esetében az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerint (jogalap). Ezen túlmenően jogalapként a GDPR 6. cikkének (1) bekezdésének f) pontja, azaz jogos érdekeink védelme is figyelembe vehető. A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekünk különösen abban áll, hogy technikailag optimalizált, felhasználóbarát és az Ön igényeihez igazított weboldalt tudjunk biztosítani Önnek, valamint, hogy gondoskodjunk rendszereink biztonságáról.

(4) Piwik PRO A Piwik PRO GmbH, Kurfürstendamm 21, 10719 Berlin ("Piwik PRO") szolgáltatását használjuk webes elemzésre és nyomon követésre.

Az elemzés, illetve a konverziókövetés az Ön hozzájárulása alapján történik a Piwik PRO Cookie Consent Manager segítségével (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja jogalapként). A sütik által információkat gyűjtünk arról, hogy Ön hogyan használja ezt a weboldalt, hogy tovább javíthassuk weboldalunkat és szolgáltatásainkat. Ez olyan személyes adatokat is tartalmaz, mint az Ön IP-címe, felhasználói és eszközazonosítója, valamint a weboldalunkhoz való hozzáférés. Az Ön IP-címét csak rövidített formában tároljuk, így azt már nem tudjuk az Ön személyéhez rendelni.

Az adatokat nyers adatok formájában a Microsoft Ireland Operations Limited által az EU-n belül üzemeltetett felhőszervereken tároljuk 25 hónapig, majd ezt követően töröljük őket.

A Piwik PRO Tag Manager-t használjuk a weboldalunkon található sütik listájában megnevezett harmadik féltől származó szolgáltatások némelyikének integrálására és kezelésére. A Piwik PRO Tag Manager lehetővé teszi a címkék kezelését. Az Ön cookie-hozzájárulási beállításait a Tag Managerrel integrált eszközök tekintetében is figyelembe vesszük.

További információkat a Piwik PRO-ról itt talál: https://piwikpro.de/datenschutz/

(5) Google Ads konverziókövetés Cégünk szolgáltatásait a "Google Ads" szolgáltatáson keresztül hirdetjük. Ebben az összefüggésben a "Google Ads" szolgáltatás "Website Conversion Tracking" funkcióját használjuk. Ezt a Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) kínálja. Az EU/EGT és Svájc felhasználói esetében az adatkezelő a Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google"). A Google sütiket használ erre a célra, feltéve, hogy Ön ehhez hozzájárult.

Ezen keresztül az kerül rögzítésre, ha Ön a weboldalunkon lévő Mewa Google-hirdetéssel való interakciót követő legfeljebb 90 napon belül úgynevezett "konverziót" hajt végre. A „konverzió” lehet például az, hogy Ön kapcsolatba lép velünk a weboldalunkon, vagy információs anyagot rendel. Ezen keresztül azt tudjuk meg, hogy mely hirdetéseink vezetnek konverzióhoz. Ez segít optimalizálni a jövőbeli Google-hirdetéseinket. Ebben az összefüggésben nem kapunk semmilyen azonosító információt Önről, mint felhasználóról. A weboldal konverziókövetési alapfunkcióit használjuk, és adatvédelem-barát beállításokat végeztünk, pl. a Google más eszközeiből származó információkkal való összekapcsolást és a remarketing opciókat is kikapcsoltuk. A Google sütik által gyűjtött, a weboldalunkon végzett konverziókra vonatkozó információkat és az Ön IP-címét azonban a Google feldolgozhatja, esetleg összesíti és összekapcsolja más adatokkal, és továbbítja a Google egyik USA-beli szerverére, ahol tárolja azokat. A Google általi adatmegőrzéssel és törléssel kapcsolatos információk itt találhatók: https://business.safety.google/adsretention/.

További információkért kérjük, olvassa el a Google adatvédelmi tájékoztatóját: https://policies.google.com/privacy és https://policies.google.com/technologies/ads.

(6) Közösségi média (SoMe) hivatkozások Weboldalunk hivatkozásokat tartalmaz közösségi média (SoMe) szolgáltatásokhoz, mint például a Facebook, az X (a korábbi Twitter), a YouTube, a Xing és a LinkedIn. Miután rákattintott a megfelelő hivatkozásra vagy az integrált SoMe-grafikára, átirányításra kerül az adott szolgáltató weboldalára. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az összefüggésben mi nem kezeljük az Ön adatait, és nem vagyunk felelősek azon webhelyek tartalmáért, amelyekre az átirányítás történik. Abban az esetben, ha követi a SoMe-szolgáltatásokra mutató hivatkozásokat, kérjük, olvassa el az adott szolgáltatók adatkezelési szabályzatát és adatkezelési tájékoztatóit.

5 Hogyan védjük az Ön adatait?

Lépéseket teszünk az Ön személyes adatainak biztonsága érdekében, valamint a megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel, óvintézkedésekkel védjük weboldalunkat és egyéb rendszereinket. Az Ön adatait védjük különösen a jogosulatlan személyek általi elvesztés, megsemmisítés, hamisítás, manipulálás és megváltoztatás, valamint az illetéktelen hozzáférés és jogosulatlan közzététel vagy terjesztés ellen. Ezenkívül az Ön által honlapunkon keresztül szolgáltatott információk az interneten keresztül titkosított formában, SSL-en keresztül kerülnek továbbításra.

6 Ki kapja meg adatait, és továbbításra kerülnek-e azok harmadik országba vagy nemzetközi szervezetnek?

Kezdetben csak azok a munkatársaink fognak hozzáférni az Ön adataihoz, akik személyes, technikai, kereskedelmi vagy szerkesztői támogatással kapcsolatos feladatokért felelősek. Ilyen célból az Ön adatai továbbíthatók a Mewa-cégcsoport többi vállalatainak alkalmazottai felé is, amennyiben az a megfelelő szolgáltatáshoz szükséges (például a megkeresése megválaszolásához). Ha például egy másik nemzeti vállalat ügyfele, akkor a megfelelő kapcsolattartó űrlapon keresztül küldött kérelmet feldolgozáshoz és a válaszadáshoz továbbítani fogjuk az adott nemzeti vállalatnak.

Ezenkívül külső szolgáltatókat alkalmazunk a fentebb leírt adatkezelés részeként, vagy adott esetben megbízzuk őket a megfelelő szolgáltatásokkal. Abban az esetben, ha a szolgáltatók adatfeldolgozóként kapják meg az Ön személyes adatait, akkor azok személyes adatainak kezelése során az utasításainkhoz szigorúan kötve vannak. Az alábbiakban részletesen felsoroljuk a külső címzettek kategóriáit:

• informatikai szolgáltatók, pl. weboldalunk adminisztrációja és üzemeltetése (hosztolás), illetve az egyes szolgáltatások/funkciók, valamint a weboldalelemzés/-mérés részeként • logisztikai szolgáltatók, annak érdekében, hogy minden megrendelt árut vagy tájékoztató brosúrát Önnek el tudjuk juttatni, • a fizetési szolgáltatók és a bankok a kifizetések rendezése érdekében, • követeléskezelő ügynökségek és jogi tanácsadók jogos igényeink érvényesítése érdekében.

Ha Ön hozzájárult a Google szolgáltatótól származó sütik használatához, az Ön személyes adatai adott esetben az Egyesült Államokba kerülhetnek. A Google amerikai vállalatai az EU és az Egyesült Államok közötti adatvédelmi keretmegállapodás, annak brit kiterjesztése, valamint a svájci-amerikai adatvédelmi keretmegállapodás alapján rendelkeznek megfelelő tanúsítvánnyal, amelyeken az adattovábbítások alapulnak. Amennyiben a fent említett kereteken alapuló amerikai adattovábbításokra vonatkozó megfelelőségi határozatok nem léteznek vagy nem alkalmazhatók, az adott adattovábbítás az Európai Bizottság által kiadott és a szolgáltatóval kötött általános szerződési feltételeken alapul. Ellenkező esetben nem továbbítjuk személyes adatait az EU-n vagy az EGT-n kívüli országokba vagy nemzetközi szervezetek részére, a GDPR 4. cikk 26. szerint.

7 Mely érintetteket megillető jogokkal rendelkezik Ön?

Érintett személyként Önt a jogszabályi feltételeknek megfelelően az alábbi jogok illetik meg, amelyeket írásos formában vagy elektronikus úton gyakorolhat felénk, vagy az adatvédelmi tisztviselő felé a megadott kapcsolattartási címeken (lásd fent a „Ki felelős az adatfeldolgozásért és kihez fordulhat?“ bekezdést):

a. Tájékoztatáshoz való jog: a GDPR 15. cikkével összhangban az érintett személyek bármikor jogosultak arra, hogy információt kérjenek arról, hogy velük kapcsolatos személyes adatokat kezelnek-e; ha igen, ebben az esetben az érintett személy (adatalany) a GDPR 15. cikke alapján jogosult tájékoztatást kapni az ilyen személyes adatokról és bizonyos egyéb információkról (beleértve az adatkezelés céljait, a személyes adatok kategóriáit, a címzettek kategóriáit, a tervezett tárolási időszakot, a jogait, az adatok forrását) és kikérhetik az adott adatok egy másolati példányát.

b. Helyesbítési jog: az érintett személyek a GDPR 16. cikke szerint jogosultak arra, hogy a róluk tárolt személyes adatokat kijavítsák, ha azok pontatlanok vagy tévesek.

c. A törléshez való jog: az érintett személyek a GDPR 17. cikke feltételei szerint jogosultak arra, hogy a rájuk vonatkozó személyes adatokat haladéktalanul töröljék. A törléshez való jog többek között akkor nem áll fenn, ha a személyes adatok kezelése szükséges, pl. jogi kötelezettség teljesítése (pl. törvény által meghatározott megőrzési időszak), illetve jogi igények érvényesítése, gyakorlása vagy védelme érdekében.

d. Az adatkezelés korlátozásához való jog: az érintett személyek jogosultak kérni személyes adataik kezelésének korlátozását a GDPR 18. cikkének feltételei szerint.

e. Az adathordozhatósághoz való jog: az érintett személyek a GDPR 20. cikkének feltételei szerint jogosultak kérni, hogy a rájuk vonatkozó és az általuk rendelkezésre bocsátott személyes adatokat strukturált, általános és géppel olvasható formátumban részükre átadják.

f. Tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke szerint: az érintett személyeknek a saját helyzetükből adódó okokból joguk van bármikor tiltakozni az olyan őket érintő személyes adatok kezelésével szemben, amelyeket a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének e. pontja alapján (pl. közérdekű feladat elvégzése), vagy a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f. pontja alapján (az adatkezelő jogos érdeke) kezelnek; ez vonatkozik az e rendelkezéseken alapuló profilalkotásra is. Tiltakozás esetén megszüntetjük az Ön szóban forgó személyes adatainak kezelését, kivéve, ha bizonyítani tudjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett személy érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy az adatkezelés jogi igények előterjesztését, érvényesítését, vagy védelmét szolgálja. Ez nem vonatkozik arra az esetre, amikor a személyes adatok feldolgozása a fenti rendelkezések alapján közvetlen üzletszerzés érdekében történik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés céljából történő feldolgozásával szembeni tiltakozás esetén az érintett személyes adatokat a továbbiakban – korlátozás nélkül, és az ellentétes érdekek mérlegelésétől függetlenül e célból nem kezeljük. A GDPR 21. cikke szerinti tiltakozást megküldheti részünkre írásban vagy e-mailben, vagy eljuttathatja az adatvédelmi tisztviselőhöz a megadott kapcsolattartási címeken keresztül (lásd fent: „Ki felelős az adatfeldolgozásért és kihez fordulhat?”).

g. A hozzájárulás visszavonásának joga: az érintett személyek a GDPR 7. cikkének 3. pontja szerint bármikor visszavonhatják az adatkezeléshez adott hozzájárulásukat a jövőre nézve.

h. A felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga: az érintett személyek a GDPR 77. cikke szerint jogosultak panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál, különösen a lakóhelyük, munkahelyük vagy az adatvédelmi rendelkezések feltételezett megsértése helye szerinti tagállamban, amennyiben úgy vélik, hogy a rájuk vonatkozó személyes adatok kezelése sérti a GDPR-t. A panasz benyújtásához való jog bármilyen más közigazgatási vagy bírósági jogorvoslattól függetlenül fennáll. Az illetékes felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Falk Miksa utca 9-11, H-1055 Budapest

Egyéb aggályok: További adatvédelmi kérdésekkel és aggályokkal kapcsolatban az adatvédelmi biztos a következő e-mailcímen érhető el: adatvedelem@mewa.hu.

8 Fennáll-e adatszolgáltatási kötelezettség?

Annak érdekében, hogy webhelyünket biztosítsuk Önnek, és lehetővé tegyük Önnek, hogy az érintett szolgáltatásokat / funkciókat (például a kapcsolatfelvételi űrlapot, az online rendeléseket stb.) használja, meg kell adnia az ehhez szükséges személyes adatokat. Ezek nélkül az adatok nélkül nem lehetséges a weboldal tartalmának megtekintése vagy a megfelelő szolgáltatások/funkciók használata.

9 Felhasználják az Ön adatait automatizált döntéshozatal/profilalkotás során?

Alapvetően Önnek jogában áll, hogy ne legyen alanya olyan kizárólag automatizált feldolgozáson alapuló döntésnek - beleértve a profilalkotást is -, amely joghatással lehet Önre, vagy hasonló módon jelentősen hátrányosan érintse Önt. Ezek a döntések rendszerint különösen nem alapulhatnak a GDPR 9. cikk (1) bekezdése szerinti, különleges személyes adatokon. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy weboldalunkon és a kapcsolódó adatkezelés során nem alkalmazunk ilyen jellegű döntéshozatali folyamatokat.

10 Változhat ez az adatkezelési tájékoztató?

Az internet és internetes megjelenésünk továbbfejlesztése kihatással lehet a jelen adatkezelési tájékoztatóra. Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy a jövőben időről-időre megváltoztassuk a jelen webhelyspecifikus adatkezelési tájékoztatónkat, hogy az megfeleljen a hatályos jogi követelményeknek, vagy tükrözze a weboldalunkon található bővítéseket vagy módosításokat. Az Ön látogatására mindig az adatkezelési tájékoztató hatályos változata érvényes, amely az "Adatkezelési tájékoztató" hivatkozás alatt érhető el bármely aloldalon.

11 Hogyan kezeljük ezt meghaladóan az Ön személyes ügyféladatait?

A weboldalra vonatkozó, speciális adatkezelési tájékoztató mellett utalunk az ügyfeleknek szóló „Általános adatkezelési tájékoztatóra”, amely emellett szabályozza a személyes adatok kezelését, és amely digitálisan is elérhető a következő hivatkozáson keresztül: kérjük, kattintson ide.

állapot: 2023. szeptember