gyakran keresett

  • Mewa törlőkendők
  • olajfelfogó szőnyegek
  • alkatrésztisztító berendezések
  • Mewa felmosófejek

A Mewa egy családi vállalkozás –

és a fenntartható textil-szolgáltatás úttörője Európában.

és a fenntartható textil-szolgáltatás úttörője Európában.

196 000vállalkozás él szolgáltatásainkkal Európa-szerte

innovációs hajtóerő 1908 óta

Ügyfeleinknek egy piacvezető műszaki és logisztikai tudását nyújtjuk, ugyanúgy, mint egy regionális hagyományos üzem közelségét és bizalomteli partnerségét.

telephely alkotja 14 országban a Mewa nemzetközi hálózatát

47

munkatárs gondoskodik a megbízható szolgáltatásról és a fenntartható ötletekről

5700


A fenntarthatóság határozza meg cselekvéseinket – 1908 óta

Használni birtoklás helyett: ügyfeleink üzemi textíliák terén a Mewa teljes körű szolgáltatására hagyatkoznak – egy maradéktalanul fenntartható üzleti modellre. Hiszen a Mewa a termelés és a logisztika terén is mércét állít környezetvédelem és az erőforrások kímélése szempontjából.

01Víztakarékosság

Annak érdekében, hogy ne terheljük a természetet, kifejlesztettük saját mosási eljárásunkat speciális adagoló- és vezérlőrendszerekkel, és mosó telephelyeinken saját szennyvízfeldolgozó rendszereket telepítettünk. Kaszkádtechnológiánk által a mosóvizet ezen felül sokszorosan újrafelhasználjuk. A háztartási mosási eljárásokhoz képest így képesek vagyunk a vízfelhasználást és a környezet terhelését jelentősen csökkenteni.

a friss víz felhasználásának megtakarítása akár

50 %-kal

a környezeti terhelés csökkentése

85 %-kal

02Szennyvízfeldolgozás

A vállalatnál már 1975-ben elkészült az első, saját tervezésű szennyvízkezelő berendezés.

A tisztasági fok, melyet a Mewa a szennyvízfeldolgozásban elér:

99,8 %

03Az erőforrások kímélése

A hulladék keletkezésének hosszútávú csökkentése érdekében textíliáinkat többutas csomagolóeszközökben tároljuk – ez kíméli az erőforrásokat és a természetet. De ez még nem minden.

egy Mewatex törlőkendő újrahasználata akár

50 alkalommal

hulladékmennyiség csökkentése kb. évi

85 000 tonnával


A jó érzés, hogy éljük a fenntarthatóságot

Ami manapság megatrendnek számít, a Mewánál több mint 110 éve hétköznapi valóság: belső folyamatainkat ugyanúgy fenntarthatóan alakítjuk, mint amilyen maga az üzleti modellünk is, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy még jobbakká váljunk.

01 / 04

Célunk, hogy a disztribúciót teljesen klímasemlegesen valósítsuk meg. Az olyan fenntartható mobilitási koncepciókkal, mint az ágazat első hidrogénmeghajtású tehergépjárműjének bevetése, elektromos hubok és teherszállító kerékpárok használata Berlinben és Hamburgban, új utakat járunk a disztribúció terén – és ez csak a kezdet.


Hosszú távon gondolkodni, tudatosan cselekedni

Elérhető közelségben vagyunk. Az emberek számára, akiket üzemi textíliákkal látunk el. Az emberek számára, akik nálunk dolgoznak. És azon települések és közösségek számára, amelyekben telephelyeink Európa-szerte elhelyezkednek.

01Korrekt munkáltató

Nagy hagyománnyal rendelkező családi vállalkozásként kiemelten fontos számunkra, hogy munkatársaink – bárhol és bárhogyan is tevékenykednek a Mewánál – munkájukban értelmet, elégedettséget és megbecsülést találjanak.

Tudjon meg többet erről: karrier a Mewánál

02Regionális elkötelezettség

Egy olyan közösség részének tekintjük magunkat, amely tagjaiért felelősséget vállalunk. Ezért elkötelezetten támogatunk számos szociális és kulturális beruházást. Minden telephelyünk e szerint az elv szerint cselekszik – a saját régiójában és az ott élő emberekkel.

03A sokszínűség érték

Tolerancia, megbecsülés, korrektség, emberségesség, nyitottság a világra: ezek azok az értékek, amelyeket családi vállalkozásként magunkban hordozunk és nap mint nap megélünk.

04Gazdasági felelősségvállalás mint alap

Az értékekre összpontosító és egészséges növekedés nagyon fontos számunkra. Nagy hangsúlyt fektetünk a hosszú távú beruházásokra és következetesen visszaforgatjuk a nyereségünket.

A Mewa és az 1. FSV Mainz 05 csapata

A Mewa és az 1. FSV Mainz 05 csapata
- egy azonos értékeken alapuló partnerség

A Mewa és az 1. FSV Mainz 05 csapata

Közösek értékeink és közös a szemléletünk, épp ezért büszke névadói vagyunk a mainzi tradicionális egyesület játékszínhelyének.


Szövés, mosás, újrafelhasználás – textilmenedzsment 1908 óta.

Az innovatív ötletek és a vállalkozói felelősségvállalás a kulcsa fenntartható növekedésünknek. A múltban ugyanúgy mint manapság.

Quote Alt
Quote Alt
Quote Alt

A Mewa igazgatósága
Ulrich Schmidt, Bernhard Niklewitz, Michael Kümpfel

Bernhard Niklewitz
Corporate Management (CEO)

Michael Kümpfel
Marketing, Sales & Customer (CCO)

Ulrich Schmidt
Operations (COO)

“Rugalmas megoldásokat nyújtó textilmenedzsment szolgáltatóként dolgozunk a legmagasabb minőségi és biztonsági szabványok mentén. – Ez az ígéretünk. Az emberrel és a környezettel szemben legnagyobb tiszteletet és megbecsülést táplálunk. – Ez a felelősségünk. Ismerjük a piac követelményeit és ügyfeleink igényeit. Ezekkel szemben bátor, eltökélt és előrelátó elkötelezettséget érzünk. – Ez az igényünk.”