_MG_0508.tif

Dolgozóbarát munkahelyeket értékelt egy tanulmány

Kiválóra vizsgázott a MEWA

Melyek azok a vállalatok, amelyek dolgozóik számára kiemelkedően munkavállalóbarát körülményeket teremtenek? Ezt a kérdést vizsgálta egy nagyszabású tanulmány Németországban, amelynek értékelése szerint a MEWA ezen a területen kiemelkedőt nyújt. Iparági győztesként megkaptuk a „Kiemelkedően fair munkahelyi körülmények” elismerést.

A kutatás, amely a 20.000 legnagyobb létszámú német vállalatot vizsgálta, a német Focus gazdasági magazin megbízásából készült. A tanulmányban a munkahelyi kultúra különböző aspektusait vették figyelembe, olyan alapelveket mint: ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért; jótékonysági adományok juttatása; szponzoráció a sport és a kultúra területén; diversity managment. Az értékelést kérdőívek és internetes kutatás segítségével végezték el. A MEWA a maximálisan elérhető száz pontot kapta!

Így ágazati győztesként megkaptuk a „Kiemelkedően fair munkahelyi körülmények” elismerést. az iparágban egyetlen vállalatként sikerült felkerülnünk az említési listára, amihez minimálisan 60 pontot kellett teljesíteni.

Miért is fontos ez a kitüntetés? Egyre többen nemcsak biztonságos munkakörülményeket és megfelelő fizetést várnak el munkaadójuktól, hanem megfelelő munkahelyi légkörre, fair bánásmódra és felelős vállalati kultúrára is számítanak. A tanulmány visszaigazolta, hogy helyesen valósítjuk meg és éljük meg az általunk képviselt értékeket. Nálunk az ember áll a középpontban.

További információk a tanulmányról: www.deutschlandtest.de/fairnessimjob/