Ahol alapelv az eszközvédelem: a MEWA teljes körű szolgáltatási rendszere

Bizonyára látták már az utakon a MEWA teherautóit, azonban sokan nem tudják pontosan, vajon mivel is foglalkozik tulajdonképpen a német nagyvállalat. A teherautókon jól látható a logó alatti Textil-Management szöveg, ami egyértelművé teszi, hogy egy textil-szolgáltatásról van szó. Ez nem mást takar, mint a MEWA újrahasználható textil törlőkendőkre épülő szolgáltatási rendszerét.

A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A MEWA saját gépjárműflottájával előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően a textíliák a MEWA üzemében végzett környezetkímélő mosás, szárítás, szükség esetén pótlás valamint többlépcsős minőség-ellenőrzés után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben jutnak vissza rendeltetési helyükre. A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően egy MEWA törlőkendő több mint egy egyszerű törlő-rongy. Jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy az ötféle, textúrájukban és minőségükben különböző törlőkendők jól elkülöníthetők és megkülönböztethetők legyenek: így például a szövetbe szőtt piros sáv mutatja, hogy a törlőkendő az autóipari műhelyekben, a kék jelzésű a fémfeldolgozó iparban, a zöld szövetcsíkkal ellátott pedig a nyomdaiparban használatos. A színkód része a SaCon konténer is – amelynek piros, kék illetve zöld fedele szintén jelzi az ugyanilyen színű szövetcsíkokkal jelölt törlőkendők rendeltetési helyét.

Tavaly a MEWA palettája kiegészült a BIO-CIRCLE alkatrésztisztító berendezések szolgáltatásával is. A MEWA biztosítja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopó alkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is.

„Mi azt a filozófiát követjük, hogy ügyfeleinknek minél kényelmesebb és rugalmasabb, és mindenekelőtt minőségi megoldást biztosíthassunk szolgáltatásainkkal“ – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. cégvezetője.

Az üzemek mind a törlőkendőkre épülő, mind az alkatrésztisztító berendezéssel kapcsolatos szolgáltatás használatával gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról.

Tanácsadó