Ölauffangmatten - Multitex

Olajfelfogó szőnyegek: így lesz tiszta és biztonságos egy munkahely

Többé nincs csúszkálás az olajfoltokon!

Az ipari üzemekben gyakran csöpög az olaj, szivárognak a kenőanyagok vagy oldószerek a gépekből. Ez gyakran a berendezések működésének velejárója, ugyanakkor biztonsági kockázatot is jelent. Az olajfelfogó szőnyegek hatékonyan és rugalmasan oldják meg ezt a problémát. A MULTITEX szőnyegekkel a MEWA azonban ennél többet, méghozzá egy komplett szolgáltatási rendszert kínál partnereinek.
Budapest, 2017. március 27. – Ahol vágnak és csiszolnak, ott repked a forgács, s ahol eszterga működik, szükség van kenőanyagra. A fémmegmunkáló üzemekben, akár kicsik akár nagyok, mindenütt szivárog, csordogál az olaj. Megmarad a cipőtalpakon, s az üzemben mindenütt hátrahagyja nem túl esztétikus nyomait. Ráadásul csúszik is, tehát meg kell tőle szabadulni.
Az olaj felfogásához olajteknőket szokás használni – ezek azonban nem férnek be mindenhová, nehezen kezelhetők, mozgathatók. Így az üzemvezetők többnyire igencsak örülnek, ha a MEWA bemutatja nekik a probléma egyszerű, de hatékony megoldását: a MEWA MULTITEX olajfelfogó szőnyeget.
Ezt a terméket karbantartási vagy javítási munkák során vagy a berendezések problémás részegységeinél alátétként lehet használni. Egy olajfelfogó szőnyeg akkora, mint egy közepes törölköző, és három liter folyadék felszívására képes. A szőnyeg anyaga a felvett folyadékot – olajat, kenőanyagot, oldószert stb. – a külső szövetből a szőnyeg szívómagjába továbbítja. Így a felszín viszonylag száraz marad, míg a szőnyeg belsejében egy speciális fleece-szerű anyag egyenletesen elosztja és megköti a folyadékot.
A szőnyegek összehajthatók, és többet egymás mellé lehet helyezni, így nagyobb felületek is megóvhatók. Ahol egy olajteknő nem fér el, ott könnyedén lerakható a flexibilis szőnyeg. Az olajfelfogó szőnyegek olyan iparágakban alkalmazhatók, ahol sokszor előfordul, hogy olajos vagy vízszerű folyadékok csöpöghetnek a földre. Ide sorolható például a fém- vagy az autóipar, az épületgépészeti ágazat vagy az autójavító és karbantartó műhelyek.
De nemcsak azért lélegezhetnek fel az üzemek vezetői, mert a MEWA MULTITEX kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, hanem azért is, mert a MEWA teljes körű szolgáltatása keretében a kapcsolódó környezetvédelmi kötelezettségeket is átvállalja. A szennyezett szőnyegeket a MEWA által kihelyezett konténerben kell összegyűjteni, amelyeket a megállapodás szerinti sűrűségben elszállít a MEWA gépkocsivezetője. Egyúttal kihelyezi a tiszta szőnyegeket, így az üzemben zavartalanul tovább lehet dolgozni. A MEWA gondoskodik a szőnyegek környezetvédelmi előírásoknak megfelelő mosásáról, s ezzel minden környezettel kapcsolatos feladatot átvállal, hiszen a szőnyegekben ilyen szempontból problémás anyagok, olajok, oldószerek találhatók.
A témáról további információ érhető el a vállalat weboldalán:

és a YouTube-on is: https://www.youtube.com/watch?v=xbHbtGghk0E

TANÁCSADÓ