_MG_0434_7_fused_var.tif

MEWA fenntarthatóság

Felelősséget vállalunk

Hosszú távon gondolkodunk, tudatosan cselekszünk – MEWA fenntarthatóság

 • Gazdaságosság

  Felelősségteljesen és körültekintően gazdálkodni, biztosítva a vállalat stabilitását és egészséges növekedését.

 • Környezet

  A környezet és a források megóvása, valamint beruházások a környezetvédelmi technológiába, illetve annak folyamatos fejlesztése.

 • Alkalmazottak

  Tisztességes és biztonságos munkakörülmények biztosítása valamennyi alkalmazott számára.

 • Ügyfelek és a társadalom

  A belső minőségirányítási rendszernek köszönhetően felelősségteljes tevékenység, magatartási kódex az üzleti partnerek és a beszállítók számára, valamint társadalmi felelősségvállalás közhasznú projektekben és egyesületekben.

A fenntarthatóság fogalma ez elmúlt bő 30 évben egyre nagyobb jelentőséget kap a gazdaságban és a vezetői szinteken. A társadalommal szembeni vállalati felelősségvállalás tekintetében egyre nagyobb mértékben érvényesül a Corporate Social Responsibility (vállalati társadalmi felelősségvállalás, CSR) fogalma. Ez az önkéntes hozzájárulás a vállalat részéről általánosságban környezeti, gazdasági és társadalmi szempontokat tartalmaz.A MEWA csoport tulajdonosai már a nyolcvanas években is arra törekedtek, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak pontosan ezt a fajtáját meghonosítsák, és azt a vállalat alapértékei között rögzítsék. Hiszen csak az cselekedhet felelősségteljesen, aki tisztában felelőssége jelentésével. Még ma is ezen alapértékek alapján azonosítják a MEWA vállalatot, és továbbra is minden vezető beosztású munkatárs és alkalmazott is nap mint nap ezen értékek alapján végzi munkáját. Így vált a MEWA fenntartható módon egészséges és felelősségtudatos vállalattá.


Elveink – felelősségteljes gazdálkodás

a környezet és az erőforrások kímélése

korrekt és biztonságos munkakörülmények

értékközpontú viselkedés

felelősségvállalás a környezetért

A környezetkímélő gyártási folyamatok és az erőforrások kímélése lényegi részei a MEWA rendszerének. Az a környezetvédelmi célkitűzésünk, hogy túlszárnyaljuk a törvényi követelményeket. Ez a termelőüzemekre is, valamint a termékekre és szolgáltatásokra is egyaránt érvényes. Emiatt a MEWA folyamatosan vizsgálja, mi optimalizálható a fenntartható termelés érdekében, és mi lehetne iránymutató az ágazat számára. Üzemeink legtöbb folyamat- és környezetvédelmi berendezése saját fejlesztésű, vagy ismert berendezésgyártók a MEWA szaktudásával továbbfejlesztett termékei.


Már 1997 óta, az ágazatban első vállalataként rendelkezük az ISO 14001 szerinti nemzetközi környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

energiafelhasználás

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy optimalizáljuk energiafelhasználásunkat és növeljük folyamataink energiahatékonyságát. E célok elérése érdekében a MEWA üzemei alapvetően a legmodernebb és különösen energiahatékony gépekkel vannak felszerelve. A mosóüzemek a mosó- és szárítógépek többlépcsős hővisszanyerőrendszereken keresztül visszanyert hőjét használják a víz felmelegítéséhez és az üzemhelyiségek fűtéséhez. A törlőkendőkből kimosott szennyeződések, legfőképp újrahasznosítható olajok termikus hasznosításával a szárítógépek és mosósorok energiaszükségletének akár 80 százaléka is lefedhető. Így évente összesen körülbelül 7 millió liter fűtőolaj (fosszilis elsődleges energiaforrás) takarítható meg.
2016 végén a vállalatnál bevezették az ISO 50001 energiamenedzsment-rendszert, amely olyan intézkedések tervezését és végrehajtását tartalmazza, amelyek biztosítják a lehető legkisebb energiafelhasználást.

szállítás és logisztika

Hogy a szállítmányozás környezetre tett kihatásait a lehető legkisebbre csökkenthessük, járműparkunk számára a legújabb és legkörnyezetkímélőbb modelleket választjuk ki. Ügyfeleink ellátása során hatékony járattervezéssel, a szerviz-gépjárművezetők üzemanyagtakarékosságra irányuló rendszeres oktatásával gondoskodunk a lehető legoptimálisabb energiafelhasználásról. 

kibocsátások

A termikus újrafelhasználás alkalmával keletkező távozó levegőt csak alapos tisztítást követően vezetjük ki. Kiforrott füstgáztisztító rendszereink segítségével nem csak tartjuk a törvényileg megkövetelt határértékeket, hanem jelentősen alattuk maradunk.

Felelősségi köreink

 • _Z__9175-93_Pano.tif

  A környezettel szembeni felelősségvállalás

  A környezettel szembeni felelősségvállalás

 • _Z__2334.tif

  A munkatársaink iránti felelősségvállalás

  A munkatársaink iránti felelősségvállalás

 • |

  Társadalmi felelősség

  Társadalmi felelősség

 • Detail__MG_9638.JPG

  Gazdasági felelősség

  A gazdasági fejlődésünk célja a stabilitás és a folyamatos, egészséges növekedés. A cél: hosszú távú beruházások.