gyakran keresett

  • Mewa törlőkendők
  • olajfelfogó szőnyegek
  • alkatrésztisztító berendezések
  • Mewa felmosófejek
az áttekintéshez

A Mewa Multitex szőnyegek tisztán tartják a gépjárműszervizeket és segítenek az elcsúszásos balesetek megelőzésében

2023. szeptember 26.
innováció
Folyadék nem kerül a padlóra: a Mewa Multitex szőnyege felszívja a csöpögést, szivárgást.

Tizenöt évvel ezelőtt még minden autótulajdonos boldogan hordta kocsiját a kis garázsok csodákra képes, ezermester szerelőihez, akik olcsón vállalták a javításokat. Ma már legtöbben nagy, világos márkaszervizekbe járnak, ahol az elektronikával teletűzdelt modern személygépkocsikat tartják karban. Ezek az üzemek olyanok, akár egy laboratórium: sok a fény, fehérek a falak, tiszta, foltmentes a padló, a szerelők decens, egységes ruházatban teszik a dolgukat. Hogyan lehetséges ez? Nem használnak már olajat, kenőanyagokat vagy más folyadékokat a műhelyek?

Noha a mai autókban sok feladatot átvettek a kifinomult elektronikai rendszerek, a gépjárművekből továbbra sem hiányoznak a folyadékok – legyen szó akár a fékrendszerben vagy a kormányműben használt hidraulikáról, a motor hűtőrendszeréről vagy a mozgó alkatrészek kenéséről. És a rossz hír az, hogy a javítás során vagy a tömítések sérülése esetén még a legszebb és legtisztább műhelyben is a padlóra folyhat ezeknek a folyadékoknak egy része.

A folyadékszivárgást nem csak azért kell megelőzni, mert a pocsolyák nem mutatnak jól, hanem azért is, hogy megakadályozzuk a munkahelyi baleseteket. A padlón lévő folyadéktócsa ugyanis komoly veszélyforrás: a dolgozók könnyen elcsúszhatnak. A Mewa német textilszolgáltató – a fenntartható szolgáltatások úttörője – kiváló megoldást nyújt a balesetek megelőzésére és a gépkocsijavító műhelyek padlózatának tisztán tartására. A Mewa Multitex olajfelfogó szőnyegek minden folyadékot képesek magukba szívni. Így a padlózat tiszta marad, miközben a munkavégzés biztonsága jelentősen emelkedik.

Az olajfelfogó szőnyegeket a Mewa teljes körű szolgáltatása keretében szállítják ki az üzemekbe. A szőnyegeket használat után begyűjtik, kimossák és újra kiviszik a felhasználás helyére. Ez nemcsak a közepes méretű szervizek számára jelent nagy előnyt, amelyek esetében a munkaerő kapacitásának kihasználtsága általában igen magas, hanem a nagy javítócsarnokok és a gépjárműipari üzemek számára is, amelyek a szolgáltatás igénybe vételével hajszálpontosan meg tudják tervezni költségszerkezetüket.

A szőnyegeket a problematikus helyeken – a berendezések szivárgása vagy az autókból csöpögő folyadékok alá – kell elhelyezni a padlón. A szőnyegek olyan anyagszerkezettel rendelkeznek, amely hihetetlen mennyiségű folyadék felszívására képes. A szűkebb helyeket egyetlen szőnyeg lerakása is megvédi a szivárgástól, nagyobb területekre pedig egymás mellett több szőnyeget is el lehet helyezni. Az anyag – az olajteknőkkel ellentétben – nem merev és szögletes, így könnyebben mozgatható és a padlót sem károsítja.

„Olajfelfogó szőnyegeink külső textilrétege a folyadékot a belső szövetstruktúrába továbbítja, ahol azt a nagy felszívókapacitású mag folyamatosan tárolja” – magyarázza a Mewa Multitex működését Horváth László, a Mewa magyarországi ügyvezetője. Ennek következtében a szőnyeg felszíne viszonylag száraz marad, míg a belső részben található speciális filc a folyadékot belül egyenletesen eloszlatja.

A Mewa olyan vállalat, amely különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági elvek betartására. Ezt a filozófiát képezi le a Mewa teljes körű szolgáltatási rendszere, amely igen takarékosan bánik a természeti erőforrásokkal: az energiával, a vízzel. A szőnyegeket környezetbarát módon kimossák, majd újra felhasználják. A többszöri felhasználás révén nem keletkeznek környezetkárosító szeméthegyek.

Mindezen túl, az üzemvezetőknek nem kell a Mewa Multitex szőnyegek beszerzésével és eltávolításával foglalkozniuk: ezeket a teljes körű szolgáltatás keretében közvetlenül a felhasználás helyére, az üzemcsarnokokba vagy a szervizekbe szállítják, majd használat után begyűjtik. Így az ott dolgozó kollégák számára ez nem jelent további feladatot, és egyúttal megoldottak egy fontos problémát is.


Horváth László

a magyarországi Mewa ügyvezetője

„Olajfelfogó szőnyegeink külső textilrétege a folyadékot a belső szövetstruktúrába továbbítja, ahol azt a nagy felszívókapacitású mag folyamatosan tárolja”


kép- és filmanyag


Sajtókapcsolat


Live PR

Náray Vilmos Telefon: +36 30 448 5215 naray@livepr.hu

Puskás Tivadar út 3. 2040 Budaörs


az áttekintéshez