gyakran keresett

  • Mewa törlőkendők
  • olajfelfogó szőnyegek
  • alkatrésztisztító berendezések
  • Mewa felmosófejek
az áttekintéshez

Hidrogénhajtású teherautó és ötvenszer használható törlőkendő - A Mewa szolgáltatásaiban megvalósul a környezetvédelem

2022. január 20.
innovációa vállalattörlőkendők
Az első hidrogén üzemanyaggal hajtott Mewa tehergépkocsi Svájcban teljesít szolgálatot (Fotó: Mewa)

Budapest, 2022. január 20. – A német MEWA textilszolgáltató már 114 éve kínál többször felhasználható ipari törlőkendőket partnereinek. Az elmúlt harminc évben a szolgáltatást nagy mértékben meghatározza a környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvásának ügye. Ez a gondolat a MEWA üzemeiben éppúgy megjelenik, mint magukban a termékekben és a szolgáltatásban. A vállalat folyamatosan fejleszti környezetvédelmi technológiáját, nem véletlen, hogy a textilszolgáltatók között elsőként, már 1997-ben kiérdemelte az ISO 14001 szerinti környezetirányítási tanúsítást.

A Mewa folyamatosan arra törekszik, hogy a fenntarthatóság és a természeti erőforrások megóvásának ügyének egyik élharcosa legyen. A vállalat egyik legújabb projektje is aláhúzza ezt a törekvést: a Mewa Németországban az első olyan cég, amely egy az egész világra kiterjedő projekt keretében napi szinten használ hidrogén üzemanyaggal hajtott teherautót. Ez a Svájcban tesztelt gépjármű egyáltalán nem bocsát ki széndioxidot. A hidrogén üzemanyag előállításához vízierőművekben termelt áramot vesznek igénybe, így a tehergépkocsihoz kapcsolódó teljes emisszió is csak a kipufogóból kiáramló vízgőzre korlátozódik.

A Mewa tevékenységét ezen felül a természeti környezet megóvását szolgáló termelési folyamatok jellemzik. Ebbe a körbe tartoznak például a hővisszanyerési eljárások, a törlőkendőkből kinyert szennyeződések termikus felhasználása, a szennyvíz kezelése, a nyersanyagok újrahasznosítása, és a friss vízzel történő takarékoskodás céljából kidolgozott kaszkádrendszerű mosási eljárás. A Mewa törlőkendőit átlagosan ötvenszer lehet kimosni és újra felhasználni.

Az ipari törlőkendők szállítására a vállalat saját fejlesztésű, hosszú élettartamú biztonsági tárolóedényeit használja, bérelhető munkaruháit pedig textil védőzsákokban szállítja ki. Mindez biztosítja, hogy a környezetvédelem területén a Mewa mindig is egy lépéssel előbbre járjon, és a természeti erőforrások kímélésén és a hulladék mennyiségének csökkentésén keresztül hozzájáruljon környezetünk megóvásához.


kép- és filmanyag


Sajtókapcsolat


Live PR

Náray Vilmos Telefon: +36 30 448 5215 naray@livepr.hu

Puskás Tivadar út 3. 2040 Budaörs


az áttekintéshez